MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ..

Ολοι μας θυμόμαστε τους πανηγυρισμούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την μεγάλη επιτυχία όπως μας λέγανε σχετικά με την συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων με τους περιβόητους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και την ανακούφιση του Ελληνικού δημοσίου χρέους.. 

Ενα δημόσιο χρέος το οποίο πληρώνει ο Ελληνικός λαός όπως θα δείτε παρακάτω γιατί φταίει ο καστανάς της πλατείας ο δημόσιος υπάλληλος που διορίστηκε με ρουσφέτι αλλά και ο επιχειρηματίας που δεν κόβει αποδείξεις.. Οπως θα δείτε λοιπόν μαζί τα φάγαμε σε αυτή την χώρα. Ετσι λοιπόν η κυβέρνηση υπέγραψε την ανταλλαγή ομολόγων που είχε εκδώσει με τον μηχανισμό στήριξης και οποίος όπως θα δείτε στις εν λόγω αποφάσεις δεν πάνε πουθενά αλλού πέραν της σωτηρίας των τραπεζών. 

Οι δορυφόροι της γερμανικής Ευρώπης

Η έξοδος της Βρετανίας ήταν μία απάντηση στη μετατροπή της ΕΕ σε έναν Θεσμό, ο οποίος εξασφαλίζει και διατηρεί κρυφή τη γερμανική ηγεμονία – μία αντίδραση στην απώλεια της εθνικής της ανεξαρτησίας, καθώς επίσης στον υποβιβασμό της σε έναν «γερμανικό τροχό».

«Το δίδαγμα από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι το ότι, γνωρίζουμε πλέον τί δεν θα έπρεπε να κάνει ένα κόμμα. Δεν υπάρχει τίποτα θετικό να μάθει κανείς από αυτήν την περίπτωση. Το ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε πάρα πολλά, κέρδισε τις εκλογές και μετατράπηκε σε μία μαζική, μεγάλη παράταξη. Ορισμένοι ισχυρίζονταν πως επρόκειτο για μία νέα μορφή πολιτικής οργάνωσης της αριστεράς. Εν τούτοις το 2012, όταν έγινε αξιωματική αντιπολίτευση, πολύ περισσότερο το 2015, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, δεν υπήρξε καμία εσωτερική δημοκρατία στο κόμμα – αφού μεταλλάχθηκε σε μία μηχανή που απορροφήθηκε από το κράτος και περιστρέφεται γύρω από μία αρχηγική φιγούρα. 

Τα 95 προαπαιτούμενα της κυβέρνησης που δίνουν την χαριστική «βολή» στους Έλληνες

Απαραίτητο να εφαρμοστούν μέχρι το τέλος του 2017 ώστε να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση

Αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, επανεξέταση των κριτηρίων χορήγησης όλων των κοινωνικών επιδομάτων και αλλαγή της νομοθεσίας για τις απεργίες επί το αυστηρότερο, έρχονται να δώσουν την χαριστική βολή στους Έλληνες.

Τουλάχιστον 95 από τα 113 μέτρα που εκκρεμούν για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης θα πρέπει να έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του 2017.

Στο «αρχείο» η υπόθεση του Τούρκου που προσπαθούσε να βάλει φωτιά….Τον «έβγαλαν» με ψυχολογικά προβλήματα

«H σύλληψή του Toύρκου δεν εμπνέει ανησυχία, διότι φέρεται ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα» ανέφεραν αστυνομικές πηγές για το χτεσινό περιστατικό με την επ αυτοφώρω σύλληψη τη στιγμή που προσπαθούσε να βάλει φωτιά.

Γιατί άλλωστε κάποιοι να χαλάσουν τις διακοπές και να εμπλακούν σε νέο γύρο αντιπαράθεσης με την Τουρκία;

Xτες ένας Τούρκος υπήκοος, συνελήφθη στην Εγνατία Οδό, την ώρα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά, πλησίον του αυτοκινητοδρόμου.

Άλλο οι Γερμανοί, άλλο οι... Έλληνες.

Αλλο εσείς, άλλο εμείς

Του Τάσου Παπά

«Η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της […] υπέβαλε αίτημα χρεοκοπίας, αφού ο βασικός της μέτοχος, η αεροπορική Etihad των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, διαμήνυσε ότι σταματάει τη χρηματοδότηση. Ετσι η […] ανακοίνωσε ότι μετά την αποχώρηση των μετόχων του 30% περίπου κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχει θετικός δρόμος στο μέλλον για την εταιρεία.