MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Τα μέτωπα του παγκοσμίου πολέμου

Ενώ γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί μία ισχυρή χερσαία αυτοκρατορία από την Κίνα, σε συνεργασία με τη Ρωσία και τη Γερμανία, η θαλάσσια ηγεμονική υπερδύναμη, οι Η.Π.Α., κάνουν τεράστια λάθη – με αποτέλεσμα να απειλείται πολύ σοβαρά η κυριαρχία τους στον πλανήτη.

Ανάλυση

Η σύντομη μελέτη της ιστορίας αποδεικνύει ότι, μία από τις σταθερές εξελίξεις του δυτικού πολιτισμού ήταν οι συγκρούσεις μεταξύ των κυρίαρχων δυνάμεων της ξηράς και της θάλασσας – όπως της Αθήνας εναντίον της Σπάρτης, της Ελλάδας κατά της Περσίας, της Ρώμης εναντίον της Καρχηδόνας, της Αγγλίας κατά της Γαλλίας του Ναπολέοντα, των Η.Π.Α. εναντίον της Γερμανίας και της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς επίσης των Η.Π.Α. κατά της Σοβιετικής Ένωσης (πηγή: C. & L.V. Gave).

Rothschild: Οι μετοχές διεθνώς βρίσκονται σε πρωτοφανή υψηλά επίπεδα, δεν είναι καιρός για νέα ρίσκα στις αγορές

Δεν πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για ανάληψη κινδύνων αναφέρει η Rothschild Investment Trust

Οι μετοχές παγκοσμίως βρίσκονται σε πρωτοφανή υψηλά επίπεδα, δεν είναι καιρός για νέα ρίσκα στις αγορές δήλωσε ο πρόεδρος του Rothschild Investment Trust, ο Λόρδος Jacob Rothschild.

Ο Rothschild ο οποίος σπανίως κάνει δηλώσεις είχε προειδοποιήσει το 2016 λέγοντας ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες συνεχίζουν «αυτό που είναι σίγουρα το μεγαλύτερο πείραμα της νομισματικής πολιτικής στην ιστορία του κόσμου, είμαστε σε άγνωστα νερά και είναι αδύνατο να προβλέψουμε τις ακούσιες συνέπειες των πολύ χαμηλών επιτοκίων, με περίπου το 30% του παγκόσμιου δημόσιου χρέους να έχει αρνητικές αποδόσεις, σε συνδυασμό με την ποσοτική χαλάρωση σε μαζική κλίμακα»

Μια σχέση με διάρκεια.

Του Γιάνη Βαρουφάκη

Η χρεοκοπία του κράτους μας, που ξέσπασε σαν πυρκαγιά το 2010 και μαίνεται ακόμα, άλλαξε τα πάντα στην Ελλάδα. Εκτός από ένα: τη Δεξιά, και συγκεκριμένα τον αχαλίνωτο ρεβανσισμό της Νέας Δημοκρατίας και τη ροπή της προς τον ολοκληρωτισμό.

Η παράταξη που πριν από τη χούντα θεωρούσε τα στρατοδικεία ορθό και σώφρονα μηχανισμό «διαχείρισης» των πολιτικών της αντιπάλων, το κόμμα που στη Μεταπολίτευση τρομοκρατούσε τον λαό ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου οικοδομούσε αριστερή χούντα (και που έστησε ειδικό δικαστήριο για να τον φυλακίσει το 1989) έχει πραγματικά μακρά παράδοση στον ολοκληρωτισμό, τον οποίο σταθερά προσπαθεί να παρουσιάσει ως τη μετριοπαθή υπεράσπιση του δημοκρατικού καθεστώτος.

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ..ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.. Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΙΧΩΣ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ 

ΤΟ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΗΤΟΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ