MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Κατάσχουν τα χωράφια των Ελλήνων που φόρτωσαν με φόρους και την ίδια στιγμή δίνουν τζάμπα σε μετανάστες αγροτική γη και επιδοτήσεις – Η κυβέρνηση υλοποιεί πλήρως το σχέδιο της ΝΤΠ σε βάρος της Ελλάδας

Η κυβέρνηση κατάσχει τις περιουσίες των Ελλήνων, αφού πρώτα τους φόρτωσε με φόρους και τώρα «τρέχει» πρόγραμμα παραχώρησης αγροτικής γης στους πρόσφυγες για την δήθεν ενασχόληση τους και την ενσωμάτωση τους στη χώρα όταν όλοι γνωρίζουν πώς κανείς δεν θέλει να μείνει στην Ελλάδα.

Και το ερώτημα είναι, πώς και με τι χρήματα θα καλλιεργήσουν την ελληνική γη οι πρόσφυγες; Μήπως με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων; Έχουν αφήσει τους Έλληνες αγρότες στο έλεος του Θεού, τους φορολογούν μέχρι και τα κοτέτσια και έρχονται να πριμοδοτήσουν τους μετανάστες. Το σχέδιο τους είναι απλό. Θέλουν να δημιουργήσουν οι ξένες δυνάμεις θύλακες πλήρως ελεγχόμενους εντός της χώρας τους οποίους και θα χρησιμοποιήσουν όταν αυτοί κρίνουν σκόπιμο.

Η σύγκρουση της Πολωνίας με τη Γερμανία

Ανεξάρτητα από την Ελλάδα, η οποία δεν μπορεί πλέον να διεκδικήσει τίποτα έχοντας μετατραπεί σε γερμανική αποικία, το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων που έχει προκύψει με την Πολωνία δεν είναι καθόλου ασήμαντο – αφού θέτει σε κίνδυνο τη συνοχή της ΕΕ που είναι απαραίτητη για την εξέλιξη της στο 4ο γερμανικό Ράιχ.

«Η ανατολική Γερμανία (DDR) διαδραμάτισε έναν πολύ σπουδαίο ρόλο στην ειρήνη που επικράτησε στην Ευρώπη, μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο – επειδή συνετέλεσε σε πολύ μεγάλο βαθμό στην καταστροφή του παλαιού πρωσικού καθεστώτος. Ταυτόχρονα, δεν επέτρεψε τον πολλαπλασιασμό του «πρωσικού τύπου» ανθρώπου – εκείνου του ναζιστικά πειθαρχημένου και παθολογικά μεθοδικού ατόμου, οι πράξεις του οποίου ορίζονται και κατευθύνονται από το υπερεγώ του.

«Καταιγίδα» κατασχέσεων: Εφορία και τράπεζες σαρώνουν μισθούς και συντάξεις

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΠΟΣΑ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ

Περισσότεροι από 700.000 φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αναγκαστική ρύθμιση των οφειλών τους, διαφορετικά δεν θα καταφέρουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο κατάσχεσης του μισθού, της σύνταξής τους ή κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων.

Η ψευδαίσθηση της βελτίωσης – 6 δείκτες αποδεικνύουν ότι οικονομία - τράπεζες έχουν καθηλωθεί στο πάτο του βαρελιού

H βελτίωσης της ελληνικής οικονομίας είναι ψευδαίσθηση 

Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί με αφορμή την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, την έξοδο στις αγορές, την προετοιμασία για την ΔΕΘ και την 3η αξιολόγηση να επιχειρηματολογήσει ότι η Ελλάδα αρχίζει να βλέπει φως, ότι ανακάμπτει και πλησιάζει την πόρτα εξόδου από τα μνημόνια. 

Προφανώς και κάθε κυβέρνηση θέλει να ωραιοποιεί τις καταστάσεις, αυτή είναι η τακτική της πολιτικής αλλά η πραγματικότητα όπως ορίζεται από 6 ποιοτικούς δείκτες αποδεικνύουν ότι η ελληνική οικονομία είναι καθηλωμένη στον πάτο του βαρελιού.

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ..325 ΔΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο Οργανισμός διαχείρισης δημοσίου χρέους το χρέος της χώρας για το Β εξάμηνο του 2017 ανήλθε στο ποσό των 325 δις ευρώ..Να θυμίσουμε για την ιστορία πως τον β εξάμηνο του 2010 όπου η χώρα μπήκε στο καθεστώς των μνημόνιων το δημόσιο χρέος ήταν στα 356 δις, μετά την διαδικασία του PSI κουρεύτηκε δημόσιο χρέος ύψους 100 δις εκ των οποίων μας ξανά χρεώσανε άλλα 50 δις για την σωτηρία των τραπεζών.. απωλέσαμε 60 δις Ελληνικού ΑΕΠ και αποπληρώσαμε προς τους διεθνείς τοκογλύφους τα επτά χρόνια των μνημονίων άνω των 60 δις..όποιος σε αυτή την χώρα μιλά για δημόσιο χρέος άνω των 47 δις ας αναζητήσει το καταστατικό του ΔΝΤ όπου διαχωρίζει το λειτουργικό με το διακρατικό χρέος και τον τρόπο εξυπηρέτησης του. 

ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΚΑΙ ΛΟΥΦΑΞΑΜΕ;

Το Ιανουάριο του 2017, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO, το 53% των Ελλήνων έναντι μόνο του 38% πίστευε ότι ήταν λάθος η ένταξη στο ευρώ. Μάλιστα το 41% έναντι του 40% προέβλεπε ότι η Ευρωζώνη θα διαλυθεί.

Αναρωτιέμαι, τι άλλαξε από τότε και τόσο το πολιτικό σύστημα όσο και τα ολιγαρχικά ΜΜΕ, έχουν περάσει σε πανηγυρισμούς;

Μήπως ότι μας πέρασαν οι δανειστές στις εξετάσεις της δεύτερης αξιολόγησης;