MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Βρώμικα στατιστικά παιχνίδια

Όποιο Έθνος νομίζει πως ο καπιταλισμός λειτουργεί δίκαια, με ηθικούς παίχτες και κανόνες, κάνει λάθος – εάν δε έχει τη συνήθεια να κατηγορεί τον εαυτό του, αναλαμβάνοντας ευθύνες που δεν του αναλογούν ή/και χρέη που δεν μπορεί να πληρώσει, πιστεύοντας πως ο οφειλέτης δεν έχει τουλάχιστον την ίδια ευθύνη με το δανειστή, τότε είναι καταδικασμένο.

Ανάλυση 

Έχω την εντύπωση, την ελπίδα ίσως πως το πρόβλημα των Ελλήνων, λόγω του οποίου παραμένουν αδρανείς ανεχόμενοι την κατοχή της χώρας τους, το διεθνή εξευτελισμό και την υφαρπαγή των περιουσιακών τους στοιχείων, δεν είναι η δειλία ή/και η δουλοπρέπεια τους – αλλά οι ελλιπείς γνώσεις τους όσον αφορά τα οικονομικά και αυτά που πραγματικά συμβαίνουν σε άλλες χώρες, σε συνδυασμό με τη σκόπιμη χειραγώγηση τους από ορισμένα ΜΜΕ, τα οποία τους έχουν μετατρέψει σε θεατές της εξαθλίωσης τους, μεταξύ άλλων μέσω της θυματοποίησης τους. 

Οι Έλληνες «κόβουν» γάλα, βενζίνη και... χλωρίνη για να πληρώσουν τους φόρους

Συνεχίζουν να κόβουν από τα... πάντα τα νοικοκυριά, όπως τρόφιμα, καύσιμα και ηλεκτρονικά είδη, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στη φορολογική αφαίμαξη με την οποία βρίσκονται αντιμέτωπα.

Σύμφωνα με τα ''Νέα'', ισχυρή απόδειξη ότι τα νοικοκυριά βρίσκονται με το μαχαίρι στο λαιμό αποτελεί η νέα βουτιά στις πωλήσεις σουπερμάρκετ, με πρωταγωνιστή τα βασικά είδη διατροφής, καθώς και στα καύσιμα.

Ερχονται πολεμικές εξελίξεις: Μαζεύει εσπευσμένα τα αποθέματα χρυσού από Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Παρίσι η Γερμανία!

Σενάρια που παραπέμπουν σε ταινίες του Χόλιγουντ «διακινούνται» από ξένα ΜΜΕ, μετά τον επαναπατρισμό του γερμανικού χρυσού , αναφέροντας ότι αναμένεται πολύ δύσκολη οικονομική ακόμη και πολεμική περίοδο, με όλα τα ενδεχόμενα ελέω αμερικανικού δυσθεώρητου χρέους να είναι..πλέον πιθανά.

Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, φέρεται σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων CNN, να επαναπάτρισε το 50,6% των αποθεμάτων χρυσού της , σε μια σαφή προσπάθεια να επανακτήσει την οικονομική της σταθερότητα που είχε χάσει στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters. 

ΠΕΡΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ

Ο Κομμουνισμός ήταν από παλιά ένα αίτημα απόλυτης ισότητας και κοινοκτημοσύνης.

Ήρθαν κάποια στιγμή οι Μάρξ, Ένγκελς κ.λ.π. και επειδή διαπίστωσαν ότι αυτό είναι ουτοπικό, όταν έχεις να κάνεις με ελεύθερες ανθρώπινες προσωπικότητες και επομένως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ποτέ από μόνο του, μέσω της φυσικής εξέλιξης των πραγμάτων, επένδυσαν στον φυσικό διαφορισμό των τάξεων, διεγείροντας ταξική αντιπαράθεση και ταξικό μίσος, προκειμένου να προκαλέσουν επαναστατικές τάσεις στα οικονομικά αδύναμα στρώματα, για την ανατροπή του εκ φύσεως ολιγαρχικού καπιταλισμού.