MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΣΕΒΕΕ: Φόβοι για άλλα 13.000 «λουκέτα» στους επόμενους έξι μήνες

Σχεδόν τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις θεωρούν πολύ πιθανόν να βάλουν λουκέτο στους επόμενους μήνες με τον κίνδυνο αυτό να είναι μεγαλύτερο για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις αλλά και τους αυτοπασχολούμενους.

Οπως προκύπτει από έρευνα που παρουσίασε η ΓΣΕΒΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του έτους αναμένεται να διακόψουν τη δραστηριότητά τους περίπου 12,500 – 13,000 επιχειρήσεις, κυρίως πολύ μικρές και αυτοαπασχολούμενοι.

Το κλείσιμο της αυλαίας

Είναι προτιμότερο να πάψει κανείς να ασχολείται μονότονα με τα μνημόνια, με τις αξιολογήσεις και γενικότερα με την Ελλάδα – λύσεις άλλωστε δεν υπάρχουν χωρίς ανθρώπους που να πιστεύουν στην ελευθερία, στην εθνική κυριαρχία, καθώς επίσης στο ότι τίποτα δεν χαρίζεται, αλλά κερδίζεται με κόπους και με θυσίες.

Άρθρο 

Συνολικά 19 ευρωπαϊκά κράτη έχουν εγκλειστεί στη φυλακή του ευρώ, όλα με τη θέληση τους, με εξαίρεση τη Γερμανία που ουσιαστικά υποχρεώθηκεπαίρνοντας όμως από την αρχή τα μέτρα της, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί στο δεσμοφύλακα της Ευρωζώνης. Σε μία χώρα δηλαδή που θα μπορούσε καλύτερα από όλες τις άλλες να εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση, αλλά δεν το κάνει – επειδή σκοπεύει μέσω του ευρώ να δημιουργήσει ξανά μία γερμανική αυτοκρατορία, αυτή τη φορά με οικονομικά όπλα διείσδυσης και κατοχής. 

Ευτυχώς που υπάρχουν οι γερμανικές εφημερίδες και μαθαίνουμε για την Ελλάδα!

Ενώ η Ελλάδα συνεχίζει να βουλιάζει στην ανοησία, ένα άρθρο της Süddeutsche Zeitung για τον Αλέξη Τσίπρα, βάζει τα πράγματα στη θέση τους και μας ενημερώνει για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα, και για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας για τον Αλέξη Τσίπρα έχει τίτλο «Ο υποτιμημένος».

Το βατερλό των ενοικίων

Του Σπύρου Δημητρέλη

Τις επιπτώσεις της κρίσης σε μια από τις παραδοσιακά πιο δυνατές αγορές της ελληνικής οικονομίας αποτυπώνουν τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων. Η αγορά ακινήτων αποδεικνύεται ανάγλυφα ότι όχι απλώς "διόρθωσε τις υπερβολές" της φούσκας στην ελληνική οικονομία, αλλά πρακτικά και ουσιαστικά κατέρρευσε καταγράφοντας πτώση που μόνο σε περίοδο πολέμου θα μπορούσε να καταγραφεί.