MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Η Γερμανία δεν υποχρεούται καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων σε Πολωνία, λέει το Βερολίνο

Η Γερμανία δεν υποχρεούται να καταβάλει πολεμικές αποζημιώσεις στην Πολωνία, καθώς το θέμα έχει διευθετηθεί «από το 1953», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης μετά τη δήλωση της Βαρσοβίας ότι μπορεί να αξιώσει πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία. 

«Από την πλευρά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφισβητηθεί η νομική ισχύς της αποκήρυξης των αποζημιώσεων του 1953. Από τότε για εμάς το θέμα αυτό έχει οριστικά διευθετηθεί από νομική και πολιτική άποψη», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ. 

Η αυστραλιανή φούσκα των 1,7 τρις $

Όταν σε μία χώρα τα ενυπόθηκα δάνεια έχουν φτάσει στο 135% του ΑΕΠ και στο 60% των δανειακών χαρτοφυλακίων των τραπεζών, τότε πολύ δύσκολα αποφεύγεται το κραχ – το οποίο θα επηρεάσει ολόκληρο τον πλανήτη, ελπίζοντας να μην προκαλέσει μία παγκόσμια αλυσιδωτή αντίδραση βιβλικών διαστάσεων.

Ανάλυση 

Όλοι γνωρίζουν πλέον ποιά ήταν η γενεσιουργός αιτία της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, η οποία εξήχθη από τις Η.Π.Α. σε ολόκληρο τον πλανήτη – ειδικά εμείς οι Έλληνες, αφού ήταν ο ύπουλος «μηχανισμός» που πυροδότησε τη χρεοκοπία μας. Φυσικά με τη συμμετοχή της τότε κυβέρνησης στο ρόλο του ψυχρού εκτελεστή της χώρας μας – τα βασικά στελέχη της οποίας, ειδικά ο πρωθυπουργός και οι δύο υπουργοί οικονομικών του, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν, αλλά παραμένουν ενεργοί στην πολιτική σκηνή. Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα δεν ήταν ο αδύναμος κρίκος, αλλά ο εντελώς ανόητος – μία παράδοση που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, κρίνοντας από τις εκλογικές επιλογές των Ελλήνων, από την αδιαμαρτύρητη υποταγή τους στα μνημόνια, από το αυτομαστίγωμα τους, από το ότι νοιώθουν οι ίδιοι ένοχοι για τη συνεχιζόμενη τραγωδία τους κοκ. 

«Χτύπημα κάτω από τη ζώνη»… στους ιδιοκτήτες ακινήτων - Αναλυτικοί πίνακες

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΗ

Ζεφύρι όπως λέμε… Σαντορίνη! Αυτή είναι η λογική με την οποία κινείται η κυβέρνηση στο ζήτημα επιβολής του ΕΝΦΙΑ, «χαρατσώνοντας» το ίδιο τους ιδιοκτήτες, που διαθέτουν ακίνητη περιουσία σε περιοχές εντός και εκτός αντικειμενικού συστήματος.

«Ο ΕΝΦΙΑ εξαρτάται από την τιμή ζώνης και προσδιορίζεται με βάση τη φορολογική ζώνη στην οποία ανήκει το ακίνητο. Κτίσματα εντός ή εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, για τα οποία δεν έχει καθορισθεί τιμή ζώνης, καθώς και τα ειδικά κτίρια, εντάσσονται στην κατώτερη τιμή της Δημοτικής Ενότητας που βρίσκονται. Εάν δεν έχουν ορισθεί τιμές για τη Δημοτική Ενότητα, τότε εντάσσονται στην κατώτερη τιμή του δήμου ή της οικείας Περιφερειακής Ενότητας – Νομαρχίας», τονίζει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας GLP VALUES (μέλος της GVA Worldwide), κ. Γιώργος Λίτσας. 

Το Facebook γνωρίζει αυτά τα πράγματα για εμάς και είναι πολλά

Σε μια κίνηση καλής θέλησης, το Facebook αποκάλυψε όλα τα στοιχεία που συλλέγει για τους χρήστες του, προκειμένου να τους στέλνει στοχευμένες διαφημίσεις και ο αριθμός τους σοκάρει.

Οι περισσότεροι χρήστες της πιο δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι το Facebook συγκεντρώνει και επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα τους.

Ωστόσο, τώρα είναι η πρώτη φορά που η ίδια η εταιρεία αποκάλυψε ποια είναι αυτά τα στοιχεία και πώς τα επεξεργάζεται μέσω μιας ειδικής σελίδας που δημιούργησε.

Πολιτικό προσωπικό αντάξιο της εποχής του

‘Εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τα
άρματα κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια ’
Λαϊκή ρήση.

Άποψη

Μπορεί να είναι λυπηρό όμως η πραγματικότητα δεν αφήνει πολλά περιθώρια ανάλυσης των σημερινών δεδομένων στη βάση μιας άλλης οπτικής γωνίας.

Μπορεί η οικονομική κατάρρευση να είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού όμως αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου.

ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"

Όταν ο τραπεζίτης έδινε (και συνεχίζει να δίνει) δάνεια κερδοσκοπώντας, δεν είχε (και δεν έχει) αυτά τα χρήματα. Στην ουσία δίνει αέρα κοπανιστό που τον ονομάζει "πίστη", δημιουργώντας έτσι φούσκα...

Τώρα, μέσω των πλειστηριασμών και των ανακεφαλαιοποιήσεων από τους φόρους, σκάει αυτή τη φούσκα στα κεφάλια των δανειοληπτών και φορολογουμένων αρπάζοντας πραγματικές περιουσίες, με νόμους του εντολοδόχου πολιτικού συστήματος.

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ… «Μακεδονικές» κορώνες με γερμανική… ντουντούκα!

Το «περίεργο» δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel που φιλοξενεί προκλητικές δηλώσεις του Σκοπιανού ΥΠΕΞ και χρεώνει στην Αθήνα την εθνικιστική πολιτική του Γκρουεφσκι! 

Με ευθύ τρόπο και χωρίς περιστροφές ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νικολά Ντιμιτρόφ ξεκαθαρίζει ότι η χώρα του δεν πρόκειται να απεμπολήσει την «μακεδονική της ταυτότητα».

Γιατί είμαστε απαθείς;

Φωτεινή Μαστρογιάννη 

«Όλοι οι μηχανισμοί του σημερινού αντιπροσωπευτικού συστήματος – κόμματα, εκλογές, κοινοβούλιο – έχουν χρεοκοπήσει στη συνείδηση των πολιτών. Οι μείζονες πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται από εξωκοινοβουλευτικούς παράγοντες – συχνά εξωεθνικούς. Τα κόμματα εξουσίας υπηρετούν τα συμφέροντα των χρηματοδοτών τους. Και οι παντοιοτρόπως χειραγωγούμενοι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες και προσεπικυρώνουν τη σκηνοθεσία».

Κυριάκος Σιμόπουλος «Η διαφθορά της εξουσίας»

Ο Κυριάκος Σιμόπουλος αναφέρονταν στη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος αποδίδοντας την στις σχέσεις εξάρτησης της Ελλάδας και στη διαφθορά της εξουσίας.