MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Η φιλελεύθερη παγίδα

Αυτό που μας ενδιαφέρει σήμερα στην Ευρώπη είναι το πού μας οδηγεί ο ακραίος καπιταλισμός, ο οποίος επιβάλλεται πλέον από τη Γερμανία σε όλα τα άλλα κράτη με τη βοήθεια της κρίσης χρέους – γνωρίζοντας πως το μεγαλύτερο ελάττωμα του είναι μακράν η απληστία των ανώτατων εισοδηματικών τάξεων.

«Θεωρούμε γελοίες τις αναφορές στην ανάγκη ιδιωτικοποιήσεων και ξένων επενδύσεων σε χώρες όπως η Ελλάδα, στην οποία διεξάγεται η μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών – αφού δεν πρόκειται να ωφεληθούν ούτε στο ελάχιστο οι Έλληνες, οι οποίοι θα χάσουν ότι έχουν και δεν έχουν παραμένοντας χρεωμένοι στο διηνεκές.

υνέντευξη του Ν. Λυγερού στο Fly Radio 89,7 fm

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο Fly Radio 89,7 fm 

13/09/17

Με θέμα : Ορυκτός Πλούτος, ΑΟΖ, Ενέργεια


Στα όρια της φτώχειας το 50% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι σήμερα στον ιδιωτικό τομέα στα όρια της φτώχειας ζει ένας στους δύο εργαζομένους, ενώ η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα ο μέσος μισθός για πάνω από 100.000 εργαζομένους μερικής απασχόλησης διαμορφώνεται στα 393,79 ευρώ, ενώ ο ένας στους δύο λαμβάνει πλέον μισθούς κάτω των 800 ευρώ. Επιπλέον, κατά τη διετία 2015-2017 καταγράφηκαν περικοπές μισθών έως 18,9%. 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΗ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

Τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα δεν θα μπορέσει να σταθεί στο μέλλον, παρά μόνο με ψηφιακό χρήμα.

Η τράπεζα λειτουργεί με τη λογική των καταθέσεων από τις οποίες αντλεί οικονομική δύναμη για να παραχωρεί δάνεια και να κερδίζει από τη διαφορά των επιτοκίων. Βέβαια με το τέχνασμα να εκδίδει στην ουσία χρήμα μέσω δανείων, πολλαπλασίων των καταθέσεων, δημιουργήθηκε μια τεράστια φούσκα, αλλά δεν είναι τώρα αυτό το θέμα μας.

«Οι τράπεζες και η Βουλή θα γίνουν ο τάφος σας»

«Ένοπλη Ομάδα Απόδοσης Δικαιοσύνης»… Εθνικοί Προδότες της Κύπρου βουλευτές και τραπεζίτες 

Με δολοφονίες πολιτικών, δικαστών και τραπεζιτών απειλεί η «Ένοπλη Ομάδα Απόδοσης Δικαιοσύνης» η οποία απέστειλε σήμερα προκήρυξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Αλφα» Κύπρου. Στην προκήρυξη διατυπώνονται απειλές για την εκποίηση πρώτων κατοικιών που ανήκουν σε δανειολήπτες, κυρίως της Συνεργατικής Τράπεζας, οι οποίοι δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους.