MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Η ψηφιακή γενιά Ζ

Φωτεινή Μαστρογιάννη 

Οι νεότερες γενιές κατηγορούνται για απάθεια από τις προηγούμενες χωρίς όμως, στις όποιες συζητήσεις να λαμβάνονται υπόψη αφενός τα χαρακτηριστικά των νεότερων γενεών, αφετέρου ο μετασχηματισμός ολόκληρης της κοινωνίας. Δεν μπορούμε να ζητάμε αντίδραση με βάση τις συνθήκες των προηγούμενων γενεών, η κοινωνία μετασχηματίζεται και οφείλουμε να κατανοούμε (όχι όμως απαραίτητα και να ασπαζόμαστε) τις αλλαγές αυτές

Στο σπιράλ του θανάτου

Η κυλιόμενη χρεοκοπία θα συνεχιστεί, οπότε θα απαιτούνται διαρκώς μέτρα, μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, νέες δανειακές συμβάσεις κοκ. – αφού η πολιτική λιτότητας είναι αδύνατον να επαναφέρει στη ζωή μία ήδη σκελετωμένη οικονομία, εάν θέλει να παραμένει κανείς ρεαλιστής.

«Όταν ακούμε πως κάποιοι πρωθυπουργοί της Ελλάδας προειδοποιούσαν από πολλά χρόνια πριν για τους κινδύνους χρεοκοπίας της, ασφαλώς δεν τους θεωρούμε προφήτες – αφού επρόκειτο για μία αυτονόητη πρόβλεψη τους, γνωρίζοντας «εξ ιδίων» το μέγεθος της πολιτικής διαφθοράς. 

ΚΑΖΑΚΗΣ : Μόνο η αυτοκρατορική πορφύρα έλειπε από την εμφάνιση του Γιούνκερ στο ευρωκοινοβούλιο.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ως άλλος επίδοξος Καρλομάγνος επί το κατά πολύ γελοιότερο, είχε την τιμητική του χθες στο Στρασβούργο. Ήταν η καθιερωμένη ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης (State of the Union) όπου περιέγραψε το όραμά του για την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit. Η ετήσια αυτή ομιλία του εκάστοτε Ποντίφικα των Βρυξελλών καθιερώθηκε κατά το πρότυπο της State of the Union, που εκφωνεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ετήσια σε κοινή συνεδρίαση των σωμάτων του Κογκρέσου από το δεύτερο έτος της θητείας του. 

400 Εκατομμυρια χρωστουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ την ιδια ωρα που οργιαζουν οι κατασχεσεις για χρεη

Τα δύο μέχρι πρότινος κραταιά κόμματα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που έχουν υπερδανειστεί και τα δάνεια και των δύο φτάνουν στο εξωφρενικό ποσό των 400.000.000 ευρώ θα συνεχίζουν τη δράση τους ανενόχλητα;

Θυμίζουμε ότι κατά την πρόσφατη εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια αυτά σύμφωνα με την κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της Attica Bank Αλέξανδρου Αντωνόπουλου προέκυψαν τα εξής στοιχεία: 

Η ΝΔ οφείλει 210.835.840 ευρώ.

Το ΠΑΣΟΚ οφείλει 189.695.073 ευρώ

Η 11η Σεπτεμβρίου της Ελλάδας – Πτώση Σινούκ: Αναπάντητα ερωτήματα 13 χρόνια μετά την τραγωδία με τους 17 νεκρούς

Πέπλο μυστηρίου για το φρικτό θάνατο του σπουδαίου Ιεράρχη και των Ελλήνων αξιωματικών που μετέφερε το μοιραίο ελικόπτερο

Πέρασαν 13 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου ΣΙΝΟΥΚ στη Σιθωνία Χαλκιδικής, το οποίο οδήγησε στο θάνατο 17 ανθρώπους, μεταξύ αυτών και τον κυπριακής καταγωγής Πατριάρχη Αλεξάνδρειας, Πέτρο.