MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Η απλή αριθμητική της πτώσης του ΑΕΠ

Αν υποθέσουμε ότι προδότες ή δουλοπρεπείς Έλληνες δεν υπάρχουν, τότε μόνο ένας ηλίθιος μπορεί να τοποθετηθεί υπέρ των μνημονίων (Α.Ο.)

Άποψη

Όπως έχει αναφερθεί, η μεγαλύτερη ζημία που προκάλεσαν τα μνημόνια στην Ελλάδα είναι η κατάρρευση του ΑΕΠ (άρθρο) – ενώ ελάχιστοι κατανοούν πως τα αποτελέσματα τους για τη χώρα μας είναι αντίστοιχα ενός βομβαρδισμού της, χειρότερου από εκείνου της πρώην Γιουγκοσλαβίας από τις Η.Π.Α. 

Η λέξη «παραίτηση» δεν υπάρχει στο στόμα των Ελλήνων πολιτικών

«Γιατί να παραιτηθώ; Δε νομίζω ότι φταίω σε κάτι». Αυτή ήταν η απάντηση του αρμόδιου υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος μάλιστα εκνευρίστηκε ακόμη και στην φιλική ΕΡΤ. Προφανώς ο… αέρας που πήρε στο Λονδίνο δεν του έφτανε για να έχει πιο ξεκάθαρες απόψεις για το ποιος φταίει τελικά για την πετρελαιοκηλίδα. Ποιος έπρεπε να πάρει αποφάσεις από την πρώτη στιγμή, ποιος καθυστέρησε στη λήψη μέτρων.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΙΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι Γερμανοί διερωτώνται αν υπάρχει κρίση αφού το μέσο εισόδημα των Ελλήνων είναι τριπλάσιο των Ρουμάνων και διπλάσιο των Πολωνών. 

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung διερωτάται εάν η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πράγματι τόσο άσχημη δεδομένου, όπως λέει, ότι «το μέσο εισόδημα των Ελλήνων είναι τριπλάσιο από αυτό των Ρουμάνων, διπλάσιο από των Πολωνών και σχεδόν τόσο υψηλό όσο των Σλοβάκων – και σε αυτά τα κράτη κανείς δεν παραπονιέται για κρίση και δεν περιμένει μια διαρκή ευρωπαϊκή τροφοδοσία της ψαλίδας ανάμεσα στις δαπάνες για το κοινωνικό κράτος και του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος της οικονομίας τους». 

ΞΕΠΕΡΑΣΑΤΕ ΣΕ ΑΛΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ..ΠΟΣΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΔΩΣΑΤΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ

ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΑΝΟΧΗΣ..

ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΑΝΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΓΚΡΙΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

Βαρουφάκης: Oυτοπική η εικόνα του Πρωθυπουργού στην συνέντευξη Τύπου στην ΔΕΘ.

Χαρακτηρίζοντας ως ουτοπική την εικόνα του Πρωθυπουργού στην συνέντευξη Τύπου στην 82η ΔΕΘ, το DIEM25 του Γιάννη Βαρουφάκη, σχολιάζει τις τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Σε σχόλιο του το DIEM25, αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην παραδοσιακή συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής, μνημονιακής πολιτικής και παρουσίασε το νέο αφήγημα της κυβέρνησης ενόψει των εκλογών του 2019.

Με μέσο τη φτωχοποίηση

Ζωή Χασιούρα 

Στο άρθρο που ακολουθεί η Ζωή Χασιούρα αναφέρεται στην οικονομική αδυναμία στην οποία έχουν περιέλθει τα ελληνικά νοικοκυριά από το 2010, με την εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων από τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Η «αριστερή διακυβέρνηση» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επιδείνωσε την αδυναμία αυτή στα όρια της ανησυχητικής πλέον υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου του λαού

Η οικονομική αδυναμία στην οποία έχουν περιέλθει τα ελληνικά νοικοκυριά από το 2010, με την εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, είναι μια σκληρή πραγματικότητα. Η «αριστερή διακυβέρνηση» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επιδεινώθηκε αυτή την ανικανότητα στα όρια της ανησυχητικής πλέον υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου του λαού. 

Η ανάπτυξη πήγε... περίπατο: «Βουτιά» – σοκ 1,7 δισ. ευρώ στα έσοδα του κράτους

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

Δημόσια έσοδα | Ειδήσεις: «Τεταρταίος πυρετός» έχει καταλάβει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μετά και τη δημοσίευση των στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών που έδειξαν κραχ στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού τον Αύγουστο, με ποσό ύψους 1,7 δισ. ευρώ να λείπουν από τον κρατικό κορβανά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, παρατηρείται υστέρηση στα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού κατά 1,759 δισ. ευρώ, ενώ οι επιστροφές φόρων κατέγραψαν υπέρβαση κατά 400 εκατ. ευρώ. Εξάλλου, στα έσοδα αποκρατικοποιήσεων η υστέρηση φτάνει τα 346 εκατ. ευρώ.

Πώς οι μυστικοί πράκτορες διεισδύουν στο διαδίκτυο για να πλαστογραφήσουν, εξαπατήσουν και να καταστρέψουν υπολήψεις

Μια από τις πολλές και επείγουσες ιστορίες, από το αρχείο Σνόουντεν, που απομένει να αναφερθεί, είναι το πώς οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες επιχειρούν να πλαστογραφήσουν και να ελέγξουν τις συνομιλίες στο διαδίκτυο, με ακραίες τακτικές εξαπάτησης και δυσφήμησης. Είναι καιρός να πούμε ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της ιστορίας, μαζί με τα σχετικά ντοκουμέντα.

Ο συγγραφέας του κειμένου έχει συνεργασθεί με το NBC News για τη δημοσίευση μιας σειράς άρθρων σχετικά με τα «βρώμικα κόλπα» που χρησιμοποιούνται από την JTRIG (Joint Threat Research Intelligence Group – Μικτή Oμάδα Πληροφοριών για την Έρευνα των Απειλών) που ήταν μία μυστική μονάδα της GCHQ (Government Communications Headquarters=Αρχηγείο Κυβερνητικών Επικοινωνιών).