MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Διατάχθηκαν όλοι οι Δήμοι να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους στην ΤτΕ - Έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ - Τι συμβαίνει;

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διατάσσει τους Δήμους της χώρας να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους σε λογαριασμούς της Τραπέζης της Ελλάδος.

Αυτό ΔΕΝ είχε συμβεί ακόμη και το 2015 όταν οποιοδήποτε διαθέσιμο αποθεματικό «στραγγίζονταν» και η χώρα βρίσκονταν σε πολύμηνη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Η κίνηση αυτή δημιουργεί εύλογα ερωτήματα καθώς η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης υποδηλώνει ότι «ή ετοιμάζεται για ηρωική έξοδο ή για να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση έναντι της τρίτης αξιολόγησης, με ότι αυτό σημαίνει για το χρόνο ολοκλήρωσής της».

Το μέλλον του χρήματος

Τα χρηματοπιστωτικά συστήματα που βασίζονται στα νομίσματα χωρίς αντίκρισμα, όπως όλα τα σημερινά, προκαλούν μεγάλα ελλείμματα, υψηλά χρέη, φούσκες, κραχ, καθώς επίσης ασταθείς αγορές – οπότε συνεχείς κρίσεις οι οποίες, όσο πιο πολύ καθυστερούν τεχνητά, τόσο πιο καταστροφικές είναι.

«Το επόμενο κραχ είναι νομοτελειακό, χωρίς καμία αμφιβολία – ενώ θα είναι μεγαλύτερο από όλα τα προηγούμενα. Επίσης ως νομοτελειακή θεωρείται η απώλεια της κυριαρχίας του δολαρίου στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα – παράλληλα με το τέλος της ηγεμονίας των Η.Π.Α. στον πλανήτη.

Οι πρώτες εικόνες: Ισπανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα περικύκλωσαν την Καταλονία – «Ανασταίνει» τον Φράνκο ο Ραχόι – Δεύτερος ισπανικός εμφύλιος

( Σ.Σ. : Εν κατακλείδι, ο Ραχόι τους λεει .. Οι Γερμανοί " διέταξαν " να παραμείνετε στην Ε.Ε. των τραπεζιτών , και να παραδώσετε τις περιουσίες σας σε αυτούς, αλλιώς θα σας αφανίσουμε.... "Δημοκρατικά και ωραία" )

Του Βασίλη Καπούλα

Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα: Iσπανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα έκαναν την εμφάνιση τους στους δρόμους της Καταλονίας μετά από εντολή του Ραχόι ενώ ήδη υπάρχει επέμβαση Εθνοφυλακής επιβεβαιώνοντας όλες τις προηγούμενες πληροφορίες που είχε στη διάθεση του το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.

Την ίδια στιγμή, οι Ισπανοί ξεκίνησαν τις συλλήψεις στελεχών της καταλανικής κυβέρνησης. Απίστευτα πράγματα σε χώρα μέλος της ΕΕ. 

ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Το άγχος του πολιτικού συστήματος είναι να διασώσει το κομματικό κράτος σε βάρος του ιδιωτικού τομέα. Αυτό σημαίνει μόνιμα μνημόνια.

Η προστασία των συμφερόντων της κομματικής πελατείας, έχει φυσικά ως συνέπεια να κρυφοκαίει μια αντιπαράθεση μεταξύ κρατικού τομέα και ιδιωτικού τομέα που δυναμιτίζει την κοινωνική συνοχή.