MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Η Ευρώπη της ντροπής

Μία ένωση κρατών που θυσιάζει κυριολεκτικά τα παιδιά της, τους νέους ανθρώπους δηλαδή στο βωμό της πολιτικής λιτότητας που επιβάλλει η πρωσική Γερμανία για να εξασφαλίσει τα δικά της σκοτεινά συμφέροντα, καθώς επίσης αυτά του χρηματοπιστωτικού κτήνους εις βάρος όλων των άλλων, δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης – η ομάδα ΝΕΕΤ.

«Στην Ελλάδα δεν βιώσαμε ούτε την Αναγέννηση, ούτε το Διαφωτισμό – επειδή η χώρα μας ήταν για 400 ολόκληρα χρόνια υποδουλωμένη σε έναν απελπιστικά υποανάπτυκτο λαό, ο οποίος σήμερα βαδίζει ολοταχώς πίσω το σκοτεινό παρελθόν του. Από την πλευρά της υλικής προόδου μας, αποτελεί ασφαλώς ένα τεράστιο μειονέκτημα – το οποίο όμως, εάν αναλύσει κανείς, ίσως καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράσματα, σε σχέση με το εάν ωφεληθήκαμε ή μη από το ότι δεν ζήσαμε το Διαφωτισμό.

Αφόρητες πιέσεις τρόικας για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Πανικόβλητη η κυβέρνηση τρέμει την εξάπλωση αντιδράσεων, μέχρι και την πτώση της!

Τα σχέδια της κυβέρνησης για παράκαμψη του κινήματος, μέσω ηλεκτρικών πλειστηριασμών, συναντούν τρομακτικά εμπόδια μπροστά στις διογκούμενες κοινωνικές αντιδράσεις αλλά και την ”εξέγερση” των απλών συμβολαιογράφων απέναντι στις διοικήσεις των Συλλόγων τους που αποφάσισαν ερήμην τους να αναλάβουν την ευθύνη διαχείρισης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και να γίνουν έτσι οι σύγχρονοι δήμιοι των τραπεζών για την απαλλοτρίωση των σπιτιών και της λαϊκής περιουσίας.

Όπου πραγματοποιούνται Γενικές Συνελεύσεις συμβολαιογράφων, οι αποφάσεις τους είναι σθεναρά απορριπτικές στην ανάληψη της διαχείρισης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (Θεσ/νίκη, Κέρκυρα, Θράκη, Αργολίδα κλπ).