MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Στοιχεία σοκ: Το 31,29% των κύριων συντάξεων δεν υπερβαίνει τα 500 ευρώ!

Στοιχεία που προκαλούν σοκ για τις μηνιαίες αποδοχές των συνταξιούχων, μεγάλος μέρος των οποίων καλείται να τα βγάλουν πέρα με «ψίχουλα», έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την μηνιαία έκθεση του συστήματος «Ήλιος», για τον περασμένο Αύγουστο. 

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, η κύρια σύνταξη κατά μέσο όρο μόλις που φτάνει στα 723,45 ευρώ, το 31,29% δεν υπερβαίνει τα 500 ευρώ και την ίδια στιγμή το 39,8% των συνταξιούχων είναι κάτω των 70 ετών.

Δεν έχει τέλος το «success story» του Α.Τσίπρα: Τα δημόσια οικονομικά καταρρέουν και φέρνουν νέα μέτρα το 2018 ενώ οι επιχειρήσεις φεύγουν από την Ελλάδα η μία πίσω απ’ την άλλη

Το «success story» του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του δεν έχει τέλος. Η μία μετά την άλλη οι επιχειρήσεις φεύγουν από την Ελλάδα και θέσεις εργασίας χάνονται, τη στιγμή που το Μέγαρο Μαξίμου διαφημίζει τη δήθεν αύξηση των επενδύσεων στη χώρα, ενώ τα δημόσια οικονομικά καταρρέουν, επίσης την ώρα που η κυβέρνηση μιλάει για ανάπτυξη, επίτευξη των στόχων και έξοδο από τα μνημόνια το καλοκαίρι 2018. 

ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ;

Σε κάθε ιστορική περίοδο της ανθρωπότητας, πρώτα άλλαζαν οι κοινωνικοοικονομικές και τεχνολογικές συνθήκες και στη συνέχεια άλλαζαν και τα πολιτικά συστήματα.

Για παράδειγμα, όταν η κοινωνικοοικονομική ζωή της ανθρωπότητας ήταν γεωργική, οι άρχοντες – εξουσιαστές ήταν εκείνοι που κατείχαν γη και ο πλούτος μετρούνταν με βάση την έκταση της γης και το παραγόμενο από αυτή προϊόν. Η μεταποίηση τότε περιοριζόταν σε απλή χειροτεχνία σε μικρές μονάδες που δεν καθόριζαν αποφασιστικά τον πλούτο και την εξουσία. Το πολιτικό σύστημα ήταν αυτό της μοναρχίας, όπου ο μονάρχης αντλούσε την εξουσία του από την συναίνεση και συγκατάθεση των μεγαλοτσιφλικάδων αρχόντων, χωρίς να λείπουν φυσικά και οι εσωτερικές συγκρούσεις που αποδείκνυαν τον κανόνα. Οι λαϊκές μάζες δεν έπαιζαν κανένα απολύτως ρόλο στην ανάδειξη και την εξουσία του μονάρχη. Αυτή προερχόταν από τους κατόχους του πλούτου (δηλαδή της γης και των προϊόντων της).

Το μέλλον του γερμανικού προτεκτοράτου

Είναι προφανές ότι, οι δανειστές της πατρίδας μας δεν πρόκειται ποτέ να τη βοηθήσουν να ανακτήσει την πιστοληπτική της ικανότητα, έτσι ώστε να επιστρέψει σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης – έχοντας απέναντι τους δειλές, διεφθαρμένες και ανίκανες κυβερνήσεις που δεν είναι αποφασισμένες να το διεκδικήσουν.

Πολιτικούς που αντί να εργάζονται μέρα-νύχτα για να ξεφύγει η χώρα από την κρίση, κάνουν ταξίδια αναψυχής και διασκεδάζουν σε καζίνο – ή άλλους που τους κατηγορούν απλά και μόνο για να τους υφαρπάξουν τη νομή της εξουσίας, αδιαφορώντας εξίσου για την πατρίδα τους.