MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Η επικίνδυνη παγίδα του ευρώ

Ο ανείπωτος φόβος της Γαλλίας απέναντι στη Γερμανία, οι προσπάθειες των ελίτ της Ευρώπης να δημιουργήσουν ένα συγκρίσιμο νόμισμα με το δολάριο ή ίσως οι κρυφές σκέψεις των Η.Π.Α. για ένα δεύτερο ελεγχόμενο από τις ίδιες παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, οδήγησαν στη βιαστική δημιουργία της Ευρωζώνης – χωρίς καμία οικονομική λογική.

«Από τη διατύπωση της έκθεσης για τη δημιουργία της Ευρωζώνης δεν σκέφτηκα ποτέ πως θα μπορούσε να ιδρυθεί στο εγγύς μέλλον μία νομισματική ένωση, με μία ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα. Φαντάσθηκα πως ίσως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο κάποτε, στα επόμενα εκατό χρόνια. Σκέφθηκα επίσης πως θα ήταν πολύ απίθανο να υιοθετήσουν απλά οι άλλοι Ευρωπαίοι το μοντέλο της Bundesbank» (Poehl, κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας, 1989).

Ιστορική εκπομπή της ΕΡΤ – Σαν σήμερα η δολοφονία του Καποδίστρια

Στις 27 Σεπτεμβρίου 1831 δολοφονείται ο Ιωάννης Καποδίστριας. Σε ένα απόσπασμα επεισοδίου από τη σειρά «Εκπομπές που αγάπησα» της ΕΡΤ (1994), ο Φρέντυ Γερμανός περπατά στο Ναύπλιο με τον Βιάρο Καποδίστρια, απόγονο του πρώτου κυβερνήτη.

Επικίνδυνη Κοινωνία – Διαφθορά, Βία και Παγκοσμιοποίηση

Φωτεινή Μαστρογιάννη

«Στην κοινωνία όπου δεν συνυπάρχουν μεγάλος πλούτος και μεγάλη φτώχεια διαμορφώνονται τα πιο υγιή ήθη, γιατί εκεί δεν ευδοκιμούν ούτε η αλαζονεία, ούτε η αδικία ούτε ο φθόνος».
Πλάτων

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ..15.000€ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΤΕ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ

Ποιος θα μας σώσει από αυτήν την τραπεζική και πολιτική μαφία της διαπλοκής που σαν σκοπό έχει την υφαρπαγή και το ξεπούλημα δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.

Σύμφωνα με τον νόμο 4374/2016 οι τράπεζες οφείλουν να δημοσιεύουν τα ποσά των χορηγιών τους σε διάφορους φορείς ιδιωτικούς και δημόσιους και με έκπληξη είδαμε σε αυτή την λίστα που δημοσίευσε η Εθνική τράπεζα πως διέθεσε το ποσό των 15.000€ στο ίδρυμα του Κώστα Σημίτη ως χορηγία για να προάγει την πολιτική του σκέψη.. 

Παγκοσμιοποίηση και νεοφιλελευθερισμός

Εάν συνεχιστεί η σημερινή πολιτική από τους έμμισθους υπηρέτες του χρηματοπιστωτικού κτήνους και των ελίτ, από τους πολιτικούς δηλαδή, η κατάσταση στη Δύση θα γίνει αφόρητη – ενώ θα υπάρξει στροφή προς τα ακραία κόμματα, στα οποία θα στηριχθεί η πλειοψηφία των ανθρώπων για να ανακτήσει τα χαμένα δικαιώματα της.

«Εάν η οικονομία ενός κράτους δεν διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες των Πολιτών του, αλλά με κριτήριο τη διεθνή ανταγωνιστικότητα και το ΑΕΠ, έχει αλήθεια λόγω ύπαρξης; Ποιά η λογική της μετατροπής των εργαζομένων από συναδέλφους σε στυγνούς ανταγωνιστές; Δεν οδηγεί σε ψυχικά αρρωστημένες κοινωνίες, προς όφελος μίας αχόρταγης μειοψηφίας του 1% που επίσης είναι βαριά ασθενής, αν και συνήθως για διαφορετικούς λόγους; Η απομάκρυνση από τον κοινωνικό φιλελευθερισμό δεν οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο φασισμό;«