MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Τέλος το ελεύθερο διαδίκτυο – Λογισμικό λογοκρισίας και αναγνώρισης χρηστών παντού

Τι θα εφαρμοστεί σύντομα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα τις κατευθυντήριες γραμμές και αρχές βάσει των οποίων οι διαδικτυακές πλατφόρμες θα εντείνουν την πρόληψη, τον εντοπισμό και τη διαγραφή παράνομου περιεχομένου που υποκινεί το μίσος, τη βία και την τρομοκρατία μέσω του διαδικτύου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η Επιτροπή αναμένει από τις διαδικτυακές πλατφόρμες να λάβουν άμεσα μέτρα κατά τους επόμενους μήνες, ιδίως στο πεδίο της τρομοκρατίας και της παράνομης ρητορικής μίσους – η οποία είναι ήδη παράνομη βάσει του δικαίου της ΕΕ, τόσο εντός όσο και εκτός διαδικτύου.

Το πλασματικό ΑΕΠ των ΗΠΑ, το δολάριο και ο χρυσός

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το επόμενο παγκόσμιο κραχ θα συνοδευθεί από την οικονομική κατάρρευση της υπερχρεωμένης υπερδύναμης, του δολαρίου, καθώς επίσης του δυτικού συστήματος του χρέους – ένα ενδεχόμενο πολύ επικίνδυνο για την ειρήνη στον πλανήτη.

«Ιστορικά, η πλήρης απώλεια της εμπιστοσύνης στα χρήματα συμβαίνει κάθε 30 ή 40 χρόνια – οπότε, εάν υποθέσουμε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται, έχει ήδη περάσει η προθεσμία από τις τρεις προηγούμενες εποχές του 1914, του 1939 και του 1971.

Θα συνέβαινε δε πιθανότατα 30 χρόνια μετά το 1971 – το 1998 δηλαδή που τελικά η Wall Street προστάτευσε το κερδοσκοπικό κεφάλαιο «LTCM» για να διασώσει τον πλανήτη. Επίσης 40 χρόνια μετά, το 2008 – εάν οι κεντρικές τράπεζες δεν έσωζαν τη Wall Street για να διασώσουν τον κόσμο.

Μας έχουν πιει το αίμα: «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» λένε οι πολίτες στο λογαριασμό των 2,5 δισ. που τους έστειλε η Εφορία

Τα 2,5 δισ. ευρώ φθάνει ο λογαριασμός που έχει στείλει για σήμερα η Εφορία σε περίπου επτά εκατομμύρια φορολογούμενους, οι οποίοι όμως απαντούν, «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Κάπως έτσι τα έσοδα του Δημοσίου γκρεμίζονται και η κυβέρνηση έτσι όπως πάει δεν πρόκειται όχι να κλείσει την τρίτη αξιολόγηση μέχρι το τέλος του έτους αλλά ούτε και να πάρει την υπο-δόση των 800 εκατ. ευρώ της δεύτερης αξιολόγησης.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Για να προοδεύσει η Ελλάδα θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να γίνουμε συμμέτοχοι στη διακυβέρνησή της.

Ο καθένας μας έχει τη δική του ισχυρή άποψη. Η μεταξύ μας ισχυρή αντιπαράθεση για την επικράτηση αυτής της προσωπικής άποψης, μόνο μέσω της ελεύθερης εκφοράς της προς το κοινωνικό σύνολο και της δοκιμασίας της μέσω της ψήφου, μπορεί να καταλαγιάσει τις όποιες πραγματικές ή κατά φαντασία διαφορές μας και τα πάθη και να κοιτάξουμε συγκροτημένα μπροστά.