MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Γερνά και μειώνεται ο πληθυσμός της Ελλάδας

Δυσοίωνα και απογοητευτικά είναι τα στατιστικά στοιχεία και οι προοπτικές μελέτες για την εξέλιξη του πληθυσμού της Ελλάδας, σύμφωνα με την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία, με αφορμή την 1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων.

Ο πληθυσμός της χώρας μειώνεται σε απόλυτους αριθμούς ετησίως συνεχώς από το 2011, οπότε και για πρώτη φορά ο αριθμός των γεννήσεων και των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα υπολείπεται του αριθμού των θανάτων και της μετανάστευσης Ελλήνων στο εξωτερικό.

Η ψευδαίσθηση της Δημοκρατίας

Η δύναμη των κομμάτων έχει άμεση σχέση με τη χρηματοδότηση τους – αφού διαφορετικά δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τα έξοδα τους, τις διαφημίσεις τους, τα δικά τους ΜΜΕ, τα γραφεία που νοικιάζουν ανά τη χώρα κοκ. Ως εκ τούτου είναι εξαρτημένα από τις ελίτ – οι οποίες τότε καθορίζουν τις «δημοκρατικές επιλογές» των μαζών, στηρίζοντας συνήθως κόμματα που δεν διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους, όσον αφορά τα συμφέροντα τους (των ελίτ).

Στο ποσό-ρεκόρ των $63,5 τρισ. ο πλούτος των εκατομμυριούχων το 2016

Ο αριθμός των εκατομμυριούχων στον κόσμο αυξήθηκε πέρυσι σχεδόν κατά 8% στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 16,5 εκατ. ανθρώπων περίπου, με τον συνολικό πλούτο να ανέρχεται στο ποσό-ρεκόρ των 63,5 τρισεκ. δολαρίων, σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας συμβούλων Capgemini.

Ο πλούτος των ιδιωτών υψηλής καθαρής αξίας (HNWI) –των εύπορων που, σύμφωνα με τον ορισμό της Capgemini, έχουν περιουσιακά στοιχεία τα οποία μπορούν να επενδυθούν άνω του 1 εκατ. δολαρίων, εκτός της πρώτης κατοικίας, των συλλεκτικών αντικειμένων και των αναλώσιμων- αυξήθηκε κατά 8,2% σε ετήσια βάση το 2016 και αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 τρισεκ. δολάρια έως το 2025. Σύμφωνα με την έκθεση, περίπου 1,15 εκατ. άνθρωποι έγιναν εκατομμυριούχοι πέρυσι. Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Γερμανία και η Κίνα έχουν τους περισσότερους εκατομμυριούχους και αθροιστικά αντιστοιχούν σχεδόν στα δύο τρίτα του συνόλου.

Ποια ανάπτυξη; - Μετά τους φόρους «αναπνοής» που πληρώνουν οι Έλληνες έρχεται και το... ταφόσημο!

( Σ.Σ: Το Δημοτικό Συμβούλιο που υπέγραψε αυτή την απόφαση , έχει ετοιμάσει τον τάφο του ;
Επί της ουσίας .... φορολογούν μία αβέβαιη πιθανή μελλοντική δραστηριότητα ;
Αν αποφασίσει κάποιος πολίτης να φύγει στο εξωτερικό στο μέλλον , θα του επιστρέψουν τα χρήματα ;
Και ακόμα τους κοιτάνε ; και δεν πέσανε μηνύσεις ; )

Στην Ελλάδα δεν πληρώνει φόρο μόνο γιατί αναπνέεις αλλά και για να πεθάνεις! Απίστευτο αλλά αληθινό καθώς οι δήμοι ζητούν από τους πολίτες να πληρώσουν χαράτσι για τον τάφο τους

Ένα χαράτσι που κυμαίνεται από 10 και 40 ευρώ το οποίο δίνεται προκαταβολικά από τους δημότες άμα θέλουν να πιάσουν θέση σε κάποιο δημοτικό νεκροταφείο!