MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Απέτυχαν οι αυξήσεις φόρων, τώρα κόβουν και συντάξεις

Του Κωστή Πλάντζου

Διπλά χαμένη βγαίνει η κυβέρνηση -αλλά κυρίως οι πολίτες και οι επιχειρήσεις- από το μείγμα μέτρων που επέλεξε για να τηρήσει τους στόχους του 3ου Μνημονίου.

Η αντίδραση στις αποκαλύψεις από τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις ότι ήταν επιλογή της κυβέρνησης τα φορομπηχτικά μέτρα δεν μπορεί να αμβλύνει το γεγονός ότι ενώ επέμενε εξαρχής να αυξήσει τους φόρους για να μην κοπούν δαπάνες (και δη συντάξεις), τελικά άγγιξε το απόλυτο: και υπέρογκους φόρους επέβαλε, αλλά και «κόφτη» στις κρατικές δαπάνες αναγκάστηκε να βάλει προληπτικά από μόνη της -τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ ως τώρα- πέραν των όσων συμφώνησε με τους δανειστές. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, εκτός από τους αναποτελεσματικούς φόρους η κυβέρνηση επέβαλε αιματηρές θυσίες σε πολύ κρίσιμους τομείς για την κοινωνία - αν και εμβληματικούς για κυβέρνηση της Αριστεράς. Ενδεικτικά, στο επτάμηνο του 2017, δηλαδή σε διάστημα πάνω από το μισό της χρονιάς, δεν έχει αποδώσει ούτε τα μισά απ' όσα προέβλεπαν ο Προϋπολογισμός και το Μεσοπρόθεσμο για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας. Συγκεκριμένα: 

Αίμα και κάλπες στην Καταλονία: Πλαστικές σφαίρες και τραυματίες εκατέρωθεν

Τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν τον τραυματισμό ενός πολίτη στο μάτι από ελαστική σφαίρα. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο (Sant Pau) στην Βαρκελόνη και βρίσκεται στο χειρουργείο. Φαίνεται, πως τραυματίστηκε από βολή αστυνομικού μετά την μετακίνηση του από το ινστιτούτο (Ramón Llull) στο οποίο είχε οργανωθεί εκλογικό κέντρο.

Οι υπηρεσίες υγείας στην Καταλονία δηλώνουν ότι 337 άνθρωποι λαμβάνουν ιατρική φροντίδα εξαιτίας του τραυματισμού τους από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΣΩΝΟΥΣ. (Δηλαδή τους …Άγγλους).

ΑΥΤΗ Η ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΩΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟΩΝ. 

H Εγκύκλιος αυτή υπογράφηκε απο το Κυβερνήτη Ι. Καποδίστρια τον Ιούνιο του 1828 . Την χαρακτήρισε μυστική εγκύκλιο και περιγράφει τις καταστρεπτικές ενέργειες των Μυστικών Εταιρειών (δηλ. της Μασωνίας). Ορίζει και νομοθετεί οτι κανείς Δημόσιος υπάλληλος δεν μπορεί να είναι μέλος αυτών των εταιρειών, αν θέλει να συνεχίσει να είναι υπάλληλος του κράτους.

Ισπανία ώρα μηδέν

Εάν τυχόν η Καταλονία αποσχισθεί, η Ισπανία θα ξυπνήσει αύριο το πρωί με δημόσιο χρέος στο 124% του ΑΕΠ της και με έλλειμμα 6,7% – οπότε θα έπρεπε να εντείνει την πολιτική λιτότητας για να αποφύγει τη χρεοκοπία, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν οι μεγάλες κοινωνικές εξεγέρσεις που ήδη κυοφορούνται. 

 

«Η ιστορία της χώρας μου πρόκειται να αποφασιστεί τις επόμενες ώρες, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μείνω στο σπίτι μου και να την παρακολουθήσω στην τηλεόραση, καθισμένος στον καναπέ μου. Θα είμαι στο δρόμο, στις συγκεντρώσεις και θα φύγω μόνο εάν η αντιπαράθεση γίνει βίαιη» (πολίτης της Καταλονίας).