MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Σας ήρθε Ειδοποίηση Πληρωμής Φόρου (ΕΝΦΙΑ); Κάντε το όπως η ΒΕΝΕΤΙΑ ΚΑΝΤΖΙΑ και…βάλτε τους τα δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι…

ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗ.

Σας ήρθε η Ειδοποίηση Πληρωμής Φόρου… δηλαδή, ο ΕΝΦΙΑ… δηλαδή, αυτός ο φόρος που προεκλογικά, τόσον ο νυν πρωθυπουργεύων Αλέξης Τσίπρας, όσον και ο συγκυβερνήτης του, ο … καζινόβιος Πάνος Καμμένος, δήλωναν ο μεν πρώτος, πως ο νόμος και το χαράτσι είναι

ΠΑΡΑΝΟΜΑ και θα τα καταργήσει, ο δε δεύτερος, έδινε νομικές συμβουλές ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ και δήλωνε πως δεν θα τον πληρώσει…; 

Αποκάλυψη σοκ: 200.000 κατασχέσεις έχει έτοιμες η Εφορία!

Στην αποκάλυψη σοκ ότι εκκρεμούν 200.000 κατασχέσεις από το ελληνικό δημόσιο προέβη ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, Γιώργος Ρούσκας.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΙ για το θέμα των πλειστηριασμών ο κ. Ρούσκας ανέφερε ότι «τράπεζες και δήμοι είναι περισσότεροι επιλεκτικοί στις υποθέσεις που οδηγούν σε πλειστηριασμούς ενώ αντίθετα η Εφορία διεξάγει όλες τις κατασχέσεις», αποκαλύπτοντας ότι εκκρεμούν 200.000 κατασχέσεις οποιουδήποτε αντικειμένου, από κινητά έως ακίνητα.

Οι λίστες, οι λίσταρχοι και τα κορόιδα...

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Αν θα παρατηρήσατε ο τίτλος στο σημερινό άρθρο έχει ενα εσκεμμένο ορθογραφικό λάθος. Κάποιος θα πεί λήσταρχοι και όχι λίσταρχοι είναι όσοι ληστεύουν ή λήστεψαν τη χώρα. Δεν είναι όμως αυτοί που έχουν αναρτηθεί εδώ και λίγα ακόμα 24ωρα συνεχίζοντας την κοροϊδία ετών. 

Οι πραγματικοί λήσταρχοι , οι βδέλλες που πίνουν χρόνια το αίμα αυτής της χώρας είναι αυτοί που πραγματικά κρύβονται πισω απο τις ιστορίες αυτών των ονομάτων, αυτών που βοήθησαν, αυτούς που γιγάντωσαν πολλούς απο αυτούς που σήμερα φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις σε αυτές τις λίστες ντροπής. Λίστες ντροπής γιατί μέσα τους έχουν νεκρούς ή άλλους που ουδέποτε θα πάρουν χρήματα απο αυτούς για πολλούς λόγους. 

Η ωρολογιακή βόμβα των συντάξεων

Το ασφαλιστικό, μαζί με το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αποτελούν τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας – ενώ, σε συνδυασμό με το τεράστιο δημόσιο χρέος, καθώς επίσης με το κόκκινο ιδιωτικό, είναι αδύνατον ποτέ να οδηγηθεί η χώρα σε πορεία ανάπτυξης.

Άποψη

Για να μπορέσει να αξιολογήσει κανείς το θέμα των συνταξιοδοτικών δαπανών, το οποίο είναι από τα σημαντικότερα στην Ελλάδα, με το ασφαλιστικό γενικότερα να αποτελεί τη κορυφαία βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας της μαζί με το χρηματοπιστωτικό σύστημα (εν προκειμένω δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να καταλάβει πως οι καταθέσεις των 120 δις € δεν μπορούν να στηρίξουν 240 δις € δάνεια, εκ των οποίων τα μισά είναι κόκκινα – ενώ τεκμηριώνεται ολοκάθαρα πως τα δάνεια των τραπεζών δεν έχουν καμία σχέση με τις καταθέσεις τους), θα πρέπει να έχει ακριβή νούμερα – τα οποία διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό από τους μύθους που κυκλοφορούν. Στα πλαίσια αυτά τα εξής: