MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Η ελληνική ιδιαιτερότητα και το ρωσικό οπλοστάσιο

Η μετατροπή των Ελλήνων σε μία άβουλη μάζα, καθώς επίσης η προετοιμασία της τελικής οικονομικής σύγκρουσης της Ρωσίας με τις Η.Π.Α. – με τη συνδρομή της Κίνας στο παρασκήνιο, η οποία διεκδικεί μαζί της την ηγεμονία του πλανήτη.

Άρθρο

Ασφαλώς ο πρωθυπουργός της χώρας μας γράφει την ιστορία του, έχοντας αναδειχθεί στο μακροβιότερο της εποχής των μνημονίων, καθώς επίσης της «αριστεράς» στην εξουσία – την οποία (αριστερά) υφάρπαξε, ξεπουλώντας την στο «βαθύ πράσινο κράτος». Μπορεί δε να γράφει την ιστορία του με το αίμα των Ελλήνων, της ιδεολογίας και των πρώην «συντρόφων» του, αλλά είναι αναμφίβολα ο μοναδικός που κατάφερε να εξασφαλίσει την πλήρη απουσία αντίδρασης των πολιτών – επίσης, την είσπραξη των περισσοτέρων φόρων σε σχέση με το ΑΕΠ στην πρόσφατη ιστορία, κατορθώνοντας επί πλέον να τον συγχαρεί ακόμη και ο κ. Σόιμπλε

ΤΗΝ "ΠΑΠΙΑ" ΟΙ "ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ" ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ

Την «πάπια» κάνουν τώρα οι δανειστές για το πως βγαίνει το πρωτογενές πλεόνασμα στην Ελλάδα. Παριστάνουν πως δεν ξέρουν.

Όταν όμως έρθει η ώρα να τραβήξουν το "χαλί" στην όποια κυβέρνηση και να μας επιβάλουν νέο μνημόνιο, τότε δήθεν θα ανακαλύψουν τάχα "εμβρόντητοι" τα ληξιπρόθεσμα.

Μίκης Θεοδωράκης: Να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΩΜΑΛΙΑ», ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗΣ

«Να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης» προτείνει ως μοναδική λύση, συμβατή με το ισχύον Σύνταγμα, ο μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, σε άρθρο του στο «Βήμα», κάνοντας λόγο για «εθνική ανάγκη να σταματήσει αυτή η ανωμαλία».

«Είναι, κατά τη γνώμη μου, η μοναδική ιστορική θα έλεγα ευκαιρία για να σωθούν η χώρα και ο Λαός», υποστηρίζει.

Peter Koenig: Ανοιχτή επιστολή προς του Έλληνες: "Μην τους αφήνετε να σας θυσιάσουν"

Να σηκώσουν το ανάστημά τους και να σταματήσουν να αφήνουν την Ευρώπη να κάνει… πλιάτσικο στις περιουσίες και κατ’ επέκταση στην ίδια τους τη ζωή καλεί με ανοικτή επιστολή του τους Έλληνες ο Peter Koenig *

Στην επιστολή του καλεί τους Έλληνες να εγκαταλείψουν τους μηχανισμούς του δυτικού ιμπεριαλισμού, καθώς αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να ανοικοδομηθεί η κατεστραμμένη ελληνική οικονομία. Κίνηση, που κατά τον ίδιο, αποτελεί απαραίτητη πράξη αξιοπρέπειας.