MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΗΡΥΤΤΑΜΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Όλες οι διεθνείς έρευνες δείχνουν ότι το 1% μιας παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας, κατέχει το 50% περίπου του παγκόσμιου πλούτου. Ενώ ένα 10% κατέχει το 90% του πλούτου και το υπόλοιπο 90% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει μόνο το 10% του παγκόσμιου πλούτου. Αυτά είναι πάνω κάτω τα νούμερα διεθνώς. Στην Ελλάδα είναι κάπως χειρότερα σε βάρος του λαού και υπέρ της ολιγαρχίας.

Όμως αν κοιτάξουμε γύρω μας, η εικόνα δεν είναι αυτή ή τουλάχιστον νομίζουμε ότι δεν είναι αυτή. Αν κοιτάξουμε λοιπόν γύρω μας, θα δούμε ότι εμείς οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι είμαστε οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, των αυτοκινήτων και λοιπών περιουσιακών αντικειμένων. Γενικά, ό,τι βλέπουμε γύρω μας, είτε θα είναι περιουσία κάποιων απλών συνανθρώπων μας είτε περιουσιακά αντικείμενα του δημοσίου. Εντάξει υπάρχουν και κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν κάτι παραπάνω από περιουσιακά αντικείμενα ή και πολύ παραπάνω (εργοστάσιο, καράβια κ.λ.π.), αλλά αυτό είναι ένα φυσικό επακόλουθο της παραγωγής προϊόντων και της διακίνησης προϊόντων και ανθρώπων, σε καθεστώς ελεύθερης οικονομίας. Εξάλλου, δεν θέλουμε να γίνουμε και όλοι επιχειρηματίες.

 

Ο Βρετανός ασθενής

Η μεγάλη περιπέτεια της εξόδου της χώρας από την ΕΕ έχει ήδη ξεκινήσει, με το χειρότερο δυνατό τρόπο – ενώ, εάν τυχόν συνοδευθεί από μία πολιτική κρίση, όπως αυτή που διαφαίνεται, το τέλος της δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο.

Άποψη 

Η Μ. Βρετανία είναι η πρώτη χώρα που θα εγκαταλείψει την ΕΕ, οπότε όλες οι οικονομικές και λοιπές εξελίξεις στο εσωτερικό της έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον – πόσο μάλλον όταν η πρωθυπουργός της κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Ειδικότερα, προέβη σε πρόωρες εκλογές, παρά το ότι είχε αρκετά χρόνια στη διάθεση της και ήταν αντίθετο στις δεσμεύσεις της – οπότε «κατάφερε» τελικά να χάσει την πλειοψηφία στη Βουλή, δίνοντας κυριολεκτικά το «φιλί της ζωής» στους σοσιαλιστές. 

Ραγδαίες εξελίξεις – «Πόλεμος» Τουρκίας – ΗΠΑ: Η Άγκυρα κλείνει την είσοδο στους Αμερικανούς

Οι δύο χώρες ανέστειλαν αμοιβαία τις διαδικασίες έκδοσης θεωρήσεων εισόδου 

Η κυβέρνηση της Τουρκίας ανακοίνωσε την Κυριακή (08/10/2017) ότι ανέστειλε την έκδοση 

θεωρήσεων εισόδου για τους Αμερικανούς, με εξαίρεση μόνο τις βίζες για μετανάστες, ανταποδίδοντας το μέτρο που ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση των ΗΠΑ. 

“ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ” ΤΟΝ Γ΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ! Σε κίνδυνο η Ελλάς

Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
egerssi.gr 

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2017 οι Κούρδοι του Βορείου Ιράκ ψήφιζαν για την αυτονομία – ανεξαρτησίας τους από το Ιράκ. Το αποτέλεσμα υπήρξε καταλυτικό υπέρ της αυτονομίας – ανεξαρτησίας τους, αφού σχεδόν το 93% αυτών που συμμετείχαν στο ιρακινό Κουρδιστάν – η συμμετοχή ήταν τεράστια αφού ξεπέρασε το 70% – τάχθηκε υπέρ αυτής της ανεξαρτησίας. 

Για μία νέα παγκόσμια οικονομική κρίση με σημαντικούς κινδύνους προειδοποιεί ο Schaeuble

Που εντοπίζει τις μεγάλες δυσκολίες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών - Τι λέει γα τα μη εξυπρετούμενα δάνεια των τραπεζών

Τα επίπεδα του παγκόσμιου χρέους και της ρευστότητας αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία, επισημαίνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble σε συνέντευξή του στους Financial Times. 

Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας εκτιμά, πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να δημιουργηθούν νέες «φούσκες» εξαιτίας των τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που οι κεντρικές τράπεζες έχουν διοχετεύσει στις αγορές.