MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Η δραματική ηττοπάθεια των Ελλήνων

Όταν οι Πολίτες δεν διαμαρτύρονται, σκύβουν δουλικά το κεφάλι, θεωρούν πως είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για την εθνική τραγωδία που βιώνουν, εθελοτυφλούν και παραμένουν απαθείς, το μέλλον τους είναι προδιαγεγραμμένο – χωρίς καμία ελπίδα να αποφύγουν τη αναξιοπρεπή σκλαβιά τους στο διηνεκές.

«Η τεχνική του να αντικαθιστάς την εξέγερση με την ενοχή: Συνίσταται στο να κάνεις ένα άτομο να πιστεύει ότι, είναι το μόνο υπεύθυνο για τα δεινά του – λόγω της έμφυτης διαφθοράς του, της εγγενούς οκνηρίας του, της διανοητικής ανεπάρκειάς του, των μειωμένων ικανοτήτων του ή των προσπαθειών του. 

Η Τουρκία αγόρασε γεωτρύπανο και ξεκινά γεωτρήσεις – Μονόδρομος η ανακήρυξη ΑΟΖ – Ολοταχώς για πολεμική κρίση

Ο χειρότερος εφιάλτης γίνεται πραγματικότητα και πολύ σύντομα θα κληθούμε να υπερασπιστούμε τους ενεργειακούς μας πόρους.Η Τουρκία αγόρασε τελικά πλατφόρμα εξόρυξης και ξεκινά γεωτρήσεις. 

«Το πρώτο δικό της γεωτρύπανο αγόρασε η Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου Τουρκίας (TPAO) από τη Νότιο Κορέα και αρχές του 2018 θα ξεκινήσει γεώτρηση στη Μεσόγειο στα χωρικά ύδατα του ψευδοκράτους και της Τουρκίας». Η είδηση δημοσιεύεται σε τουρκικά ΜΜΕ. 

Το γεωτρύπανο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ονομάζεται DeepSea Metro 2 και αγοράστηκε έναντι 200 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Ετσι η Τουρκία βάζει «φωτιά» στην ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ ανακοινώνοντας δια στόματος υπουργού ενέργειας , την πρώτη εξόρυξη φυσικού αερίου στην Μεσόγειο, υπονοώντας τον ευρύτερο ελλαδικό και κυπριακό χώρο. 

Το Grexit είναι πάντα εδώ

Του Διονύση Χιόνη 

Το πρόβλημα με την οικονομική κρίση είναι ότι το συλλογικό φαντασιακό ανέπτυξε έναν ιδιαίτερο τρόπο που την αντιλαμβάνεται. Νομίζω ότι σε πολλές περιπτώσεις μπερδέψαμε το επιθυμητό με την πραγματικότητα. Η ελληνική κοινωνία ιδιαίτερα όμως η πολιτική ηγεσία δεν θέλησε (;) ποτέ να πιστέψει ότι η κρίση θα έχει διάρκεια. Ποιός δεν θυμάται τα λόγια του τότε πρώην υπουργού Οικονομίας Γ. Παπακωσταντίνου ότι το τέλος της κρίσης και η έξοδος στις αγορές ήταν υπόθεση λίγων μηνών. Κατόπιν ποιος δεν θυμάται το πιστόλι που έφερνε ό τότε πρωθυπουργός και τις σφαίρες από τις Βρυξέλλες που θα ‘τέλειωναν’ την κρίση. 

Μένουμε στην Ελλάδα ή φεύγουμε;

Δεν θα μπορούσα να συμβουλεύσω κανέναν να μείνει σε μία χώρα που βαδίζει προς το απόλυτο χάος – ενώ στην καλύτερη των περιπτώσεων θα μετατραπεί σε γερμανικό προτεκτοράτο, συνεχίζοντας να βιώνει για πάρα πολλά χρόνια ακόμη την οδυνηρή κυλιόμενη χρεοκοπία.

Άποψη 

Σε καθημερινή σχεδόν βάση, μετά από τα οκτώ χρόνια της χειρότερης κρίσης που βίωσε ποτέ μία χώρα σε εποχή ειρήνης, με ρωτούν εάν έχει νόημα να μένει κανείς πια στην Ελλάδα ή εάν πρέπει να φύγει – αναζητώντας κάποια άλλη χώρα για το υπόλοιπο της ζωής του. Η απάντηση φυσικά δεν είναι καθόλου εύκολη, αφού από τη μία πλευρά οφείλει να σκεφθεί κανείς τι θα συμβεί στην πατρίδα του εάν την εγκαταλείψουν ακόμη περισσότεροι (ήδη χάσαμε 500.000 Έλληνες, κόστους εκπαίδευσης περί τα 100 δις € και παραγωγικής δυνατότητας 25 δις € ετησίως), ενώ από την άλλη το μέλλον αυτών των ανθρώπων – το οποίο φυσικά εξαρτάται από τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Στα πλαίσια αυτά τα εξής:

Οι ΗΠΑ μιλούν στο πεδίο της μάχης: Αμερικανικές δυνάμεις έθεσαν σε στρατιωτική μέγγενη την Τουρκία – Οι Κούρδοι ετοιμάζονται για μεγάλο μακελειό

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε από τις ΗΠΑ λόγω της στάσης Ερντογάν και αναδιατάσσουν δυνάμεις τους κοντά στα τουρκικά σύνορα σε Ιράκ και Βουλγαρία σε μια πρωτόγνωρη στα χρονικά κίνηση . 

Οι ΗΠΑ έχουν την Τουρκία από Βουλγαρία και Ιράκ σε μια ιδιότυπη «μέγγενη» θέλοντας να της δείξουν τι ακριβώς την αναμένει. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η οργάνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών του Κουρδιστάν (PKK) έλαβαν μέτρα μετά την έναρξη της επιχείρησης από την Τουρκία στην Idlib στις 7 Οκτωβρίου. 

Οι δυνάμεις του Δημοκρατικού Κόμματος (PYD) ενώθηκαν με αυτές του PKK και πραγματοποίησαν ταυτόχρονες συναντήσεις στις 8 Οκτωβρίου σε Afrin, Tell Abyad, Manbij και Ayn al-Arab, οι οποίες ελέγχονται από τους Κούρδους . 

Peak Oil.

- By John.k

(Θεωρεία του Peak Oil - Από αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της CIA και από έγγραφα του wikileaks, καθώς και το ότι η Σ. Αραβία αναγκάστηκε να αντλήσει πετρέλαιο και από θαλάσσιο κοίτασμα , πράγμα που δεν κάνεις υπό φυσιολογικές συνθήκες παρά μόνο αν δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς.) 

Επειδή το πετρέλαιο στο κοίτασμα Γκουάρ της Σ. Αραβίας πνέει τα λοίσθια ...

Και επειδή η Σ. Αραβία αποτελεί το 25% της παγκόσμιας παραγωγής.

Η ημερήσια κατανάλωση πετρελαίου φτάνει τα 85 εκ. βαρέλια την ημέρα.

Επειδή είμαστε 7,5 δις, και τα πάντα γύρω μας είναι από πετρέλαιο ή παράγωγα του , από την τροφή που τρωμε μέχρι το κάθισμα που κάθεστε. (Το 1900 πριν 100 χρόνια δηλαδή ήμασταν 1 δις περίπου). 

Τα γεωπολιτικά και ενεργειακά θέματα ... αυτόματα έρχονται στο προσκήνιο, και αλλάζουν τα πάντα, γιατί ο κόσμος μας καταρρέει με φόρα.