MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Η μνημειώδης στροφή του πρωθυπουργού

Ανέκαθεν οι φιλελεύθεροι έλεγαν ότι, είναι επιτρεπτό, οφείλει και πρέπει να είναι κανείς σοσιαλιστής και επαναστάτης στα νεανικά του χρόνια – ενώ είναι φυσιολογικό να αλλάζει όταν ενηλικιώνεται, ενστερνιζόμενος το μοναδικό σύστημα που έχει τεκμηριωθεί πως είναι αποτελεσματικό: τον καπιταλισμό.

Εάν λοιπόν προσεγγίσει κανείς τη συμπεριφορά του πρωθυπουργού από αυτήν την οπτική γωνία, συνειδητοποιώντας την ηλικία του, θα πάψει να τον κατηγορεί για κυβιστήσεις, για τη ριζική διαφοροποίηση της θέσης του απέναντι στις Η.Π.Α., για τη (νεο)φιλελεύθερη πολιτική που πλέον ασκεί κοκ. – ενώ είμαστε σίγουροι πως σύντομα θα προβεί σε μείωση των φόρων, καθώς επίσης σε άλλες φιλελεύθερες αλλαγές, έχοντας πλέον ενηλικιωθεί. Εάν και εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι επιτηρητές της χώρας μας – οι οποίοι ουσιαστικά χαράσσουν την πολιτική και κυβερνούν από το παρασκήνιο.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ

Για όσους συμπατριώτες μου είναι ακατανόητα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας σήμερα, είναι απαραίτητο να διευκρινιστούν κάποια πράγματα, τα οποία αποσιωπά το πολιτικό σύστημα, ακριβώς για να υπάρχει σύγχυση και να μην καταλαβαίνει ο λαός τι ακριβώς υφίσταται.

Το ελληνικό κράτος, όπως και κάθε κράτος στον πλανήτη είναι κατά πλάσμα δικαίου νομικό πρόσωπο. Δηλαδή μια, τρόπον τινά ανώνυμη εταιρία με μετόχους όλους εμάς τους πολίτες, με καταστατικό (σύνταγμα) και όργανα παραπλήσια με αυτά των εταιριών.