MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

«ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ από τα ΠΑΚΕΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ δεν ΦΤΑΝΕΙ στην ΕΛΛΑΔΑ !!!»

Νέα γερμανική ομολογία δια στόματος του πρώην κεντρικού τραπεζίτη της Γερμανίας

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ BUNDESBANK: ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΔΑΝΕΙΩΝ – ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

«Δεν φταίτε εσείς για την κρίση» λέει απόμαχος τραπεζίτης της Μπούντεσμπανκ 

Οικονομικό χάος στη βόρεια Ιταλία

Η κατάρρευση των δύο τραπεζών στη Βενετία έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην περιοχή, ενώ αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου – γεγονός που ενδεχομένως σημαίνει ότι, η κρίση χρέους της Ευρωζώνης θα αναζωπυρωθεί, με δυσμενή αποτελέσματα για το ευρώ.

Άρθρο 

Η περιοχή γύρω από τη Βενετία θεωρείται ως μία από τις πλέον παραδοσιακές οικονομικές περιφέρειες της Ευρώπης – αφού στο παρελθόν πολλές γνωστές εταιρείες, όπως η Benetton, συνολικά δε 40.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχουν συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην άνοδο του ΑΕΠ της Ιταλίας. Σύμφωνα όμως με την Bloomberg, απειλείται πλέον από ένα οικονομικό χάος τεραστίων διαστάσεων – λόγω της αποτυχίας των τοπικών τραπεζών «Popolare di Vicenza» και «Veneto Banca», η οποία έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο για πολλές επιχειρήσεις, όσο και για αρκετούς αποταμιευτές. 

Διαπιστώσεις και προβλέψεις

Οι Γερμανοί είναι ιστορικά ένας «διεστραμμένος» λαός, με υψηλή μεν καλλιέργεια, αλλά με χαμηλή ευφυΐα. Κατορθώνουν όμως να υπερισχύουν των άλλων ευρωπαϊκών κρατών, επειδή είναι εξαιρετικά μεθοδικοί και πραγματιστές, ενώ παίρνουν αποφασιστικά τη μοίρα τους στα δικά τους χέρια – χωρίς να αφήνονται στον από μηχανής Θεό ή στις αποφάσεις άλλων, όπως συμβαίνει με εμάς τους Έλληνες. Προτιμούν δε πάντοτε το οδυνηρό τέλος, από την οδύνη δίχως τέλος – ενώ στα δισεπίλυτα προβλήματα συμπεριφέρονται συνήθως όπως ο Μ. Αλέξανδρος με το γόρδιο δεσμό. 

Το ΣτΕ «παγώνει» το πόθεν έσχες μόνο για τους δικαστές!

Με χθεσινή προσωρινή διαταγή του ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου «πάγωσε» τη νέα απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για τις δηλώσεις του πόθεν έσχες, μόνο όμως ως προς τους δικαστές και εισαγγελείς (εν ενεργεία και συνταξιούχους) για δύο συνταγματικούς λόγους.