MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

"Ο Τσίπρας πούλησε την Ελλάδα για 100 χρόνια στους ξένους, παρότι κυβερνά με 15%"

«Το μέλλον γίνεται ολοένα και πιο σκοτεινό» αναφέρει ο Μίκης Θεοδωράκης σε άρθρο-παρέμβασή του σχετικά με την «αλλοίωση του πολιτεύματος».

Ο Μίκης Θεοδωράκης κάνει αναφορά σε μέλλον και πρόσφατο παρελθόν, θυμίζοντας την ίδρυση της «Σπίθας» και τονίζοντας πως η πρότασή του για τη δημιουργία ενός Παλλαϊκού Μετώπου, θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν όργανο που θα μας έβγαζε από την κρίση. 

Ο Μίκης Θεοδωράκης τόνισε πως θα πρέπει το συντομότερο να γίνει μια νέα αναθεώρηση του Συντάγματος, σημειώνοντας παράλληλα πως ο κ. Τσίπρας κυβερνά με το 15%. 

Το ισπανικό πραξικόπημα

Ο μικρός Φράγκο, στηριζόμενος από τη γερμανίδα καγκελάριο, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη βία για να επιβάλλει τις απόψεις του – αντί να επιδιώξει το διάλογο, ο οποίος θα ήταν αποτελεσματικότερος για την ορθολογική διαχείριση της κρίσης στη χώρα του.

Άρθρο 

Όπως ήταν αναμενόμενο ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, γνωστός ως «μικρός Φράνκο» επειδή οι ενέργειες του είναι αντίστοιχες με αυτές του τότε δικτάτορα, «απενεργοποίησε» την κυβέρνηση της Καταλονίας – ανακηρύσσοντας νέες εκλογές, εντός έξι μηνών. Την ίδια στιγμή ενεργοποίησε το άρθρο 155 του Συντάγματος, για πρώτη φορά μετά την ψήφιση του το 1978 – όπως είχε αναφερθεί (άρθρο), με στόχο την αφαίρεση της αυτονομίας της περιοχής. 

ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ

Το πολίτευμα που έχουμε διαμορφώνει τους πολιτικούς που έχουμε. Αν θέλουμε άλλου τύπου πολιτικούς χρειαζόμαστε άλλο πολίτευμα. 

Και το χρειαζόμαστε άμεσα. Η πατρίδα δεν αντέχει άλλο.