MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Μαζική φυγή επιχειρήσεων σε Κύπρο και Βουλγαρία

Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν οι επιχειρήσεις την Ελλάδα με προορισμό τη Βουλγαρία και την Κύπρο, οι οποίες τα τελευταία χρόνια αντί να διώχνουν, προσελκύουν νέες επενδύσεις. 

Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", οι χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές και οι χαμηλές ασφαλιστικές εισφορές, σε συνδυασμό με μεταρρυθμίσεις και την αναγκαία πολιτική συναίνεση για την έξοδο από το μνημόνιο, κατέστησαν την Κύπρο πόλο έλξης για περίπου 5.200 ελληνικές επιχειρήσεις την τελευταία πενταετία.

Αναδρομικά τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ σε 100 πρώην βουλευτές!

Μποναμά ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση για τους πρώτους 100 πρώην βουλευτές που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου, αναδρομικά από το 2009 και μετά.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, το ποσό κυμαίνεται κατ’ ελάχιστο από 15 εκατ. ευρώ και μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 50 εκατ. ευρώ, εφόσον εκδικαστούν και τελεσιδικήσουν όλες οι προσφυγές (άνω των 160) που έχουν ασκηθεί από συνταξιοδοτηθέντες βουλευτές ή και μέλη των οικογενειών τους αν οι ίδιοι έχουν αποβιώσει. Το ποσό αυτό είναι εκτός προϋπολογισμού και μέχρι στιγμής άγνωστο και στην τρόικα.

ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΣΤΟΝ ΙΔ. ΤΟΜΕΑ

Οι αμοιβές των κρατικοδίαιτων, από τον τελευταίο δημόσιο υπάλληλο έως τον ΠτΔ, θα πρέπει να καθορίζονται συνταγματικά από έναν αλγόριθμο με βάση το βασικό μισθό στον ιδιωτικό τομέα. 

Και φυσικά, όλες αυτές οι αμοιβές να αναπροσαρμόζονται αυτόματα, ανάλογα
με τις διακυμάνσεις του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Αποστολή εξετελέσθη

Η αποστολή της σημερινής κυβέρνησης της Ελλάδας έχει πια ολοκληρωθεί. Η χώρα έχει εγκλωβιστεί στα μνημόνια, στα χρέη (δημόσια και ιδιωτικά) και στο ευρώ – ενώ δεν έχει δικό της τραπεζικό τομέα, μετατράπηκε σε επίσημη αποικία χρέους και είναι υποθηκευμένη για τα επόμενα 99 χρόνια.

Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα συνεχίζουν την καθοδική τους πορεία, οι συντάξεις επίσης, οι τιμές της ακίνητης περιουσίας έχουν καταρρεύσει αφού ακολουθούν τους μισθούς, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί σε εξευτελιστικές τιμές έχουν δρομολογηθεί, οι αποζημιώσεις των απολυθέντων έχουν μηδενιστεί και οι ομαδικές απολύσεις είναι πλέον εφικτές/φθηνές διευκολύνοντας το κλείσιμο, καθώς επίσης την αποχώρηση των ξένων επιχειρήσεων – ενώ τα εργατικά συνδικάτα έχουν εξουδετερωθεί, το 60% των νέων θέσεων εργασίας αφορά την ευέλικτη απασχόληση χωρίς καμία προστασία, η εσωτερική ζήτηση συνεχίζει να υποχωρεί και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις γίνονται όλο και λιγότερες.