MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΧΡΕΚΟΠΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Αναρωτιέμαι τι θα γίνει όταν τα ΜΑΤ θα τραβάνε τον κόσμο από τα μαλλιά και θα τον πετάνε έξω από τα σπίτια λόγω πλειστηριασμών; 

Το σάπιο σύστημα δεν φοβάται ούτε τους φόρους, ούτε τις περικοπές, ούτε τη χρήση της κρατικής βίας στις διαδηλώσεις. Ένα πράγμα μόνο φοβάται. Φοβάται να ξεκινήσει τους πλειστηριασμούς. 

Φόροι: οι επιχειρήσεις πληρώνουν έγκαιρα, τα νοικοκυριά, όχι

Περισσότερο συνεπείς στην έγκαιρη πληρωμή των φορολογικών τους υποχρεώσεων είναι οι επιχειρήσεις, και λιγότερο τα νοικοκυριά όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Τα νοικοκυριά αφήνουν συστηματικά τα τελευταία πέντε χρόνια, απλήρωτο πάνω από το 30% του φόρου εισοδήματος και πάνω από το 25% του ΕΝΦΙΑ.

Αντίθετα, οι επιχειρήσεις, είναι πιο συνεπείς, καθώς απλήρωτο μένει το 12-13% του φόρου εισοδήματος και το 15% του ΦΠΑ.

Λίβανος, το τρίτο μέτωπο του πολέμου

Κανένας πόλεμος δεν διεξάγεται για ιδεολογικούς λόγους αλλά, σχεδόν πάντοτε, για οικονομικούς – όπου οι φυσικοί πόροι και η ενέργεια διαδραματίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο.

Άρθρο 

Σύμφωνα με τις διεθνείς αναλύσεις, ο μεγάλος πόλεμος του φυσικού αερίου έχει ήδη δύο διαφορετικά μέτωπα: ένα ήσυχο βόρειο μέτωπο στην Ουκρανία, ισορροπημένο μέχρι στιγμής, καθώς επίσης ένα ταραχώδες νότιο μέτωπο στη Συρία – όπου η Δύση φαίνεται να χάνει. Με βάση όμως τις πρόσφατες εξελίξεις, πιθανολογείται το άνοιγμα ενός τρίτου μετώπου στο Λίβανο, μέσω του οποίου η Δύση ελπίζει να ανακτήσει τις απώλειες της – κρίνοντας από τις ειδήσεις, σύμφωνα με τις οποίες ο Λίβανος, η HEZBOLLAH καλύτερα (=το κόμμα του Αλλάχ ή του Θεού, σιίτες), κήρυξε τον πόλεμο εναντίον της Σαουδικής Αραβίας (σουνίτες, πηγή).

Ματιές στο μέλλον

Η εγχείριση πέτυχε, με τον ασθενή βέβαια να παραμένει δια-σωληνωμένος και σε κώμα, αφού δεν δρομολογήθηκε τίποτα που να τον επαναφέρει σε υγιή κατάσταση – κρίνοντας από το ότι, ναι μεν ισοσκελίσθηκαν τόσο ο προϋπολογισμός, όσο και το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, αλλά μόνο με την κατακόρυφη φτωχοποίηση των Ελλήνων. Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας χειροτέρευσε, ο παραγωγικός ιστός καταστράφηκε, ενώ η εσωτερική υποτίμηση δεν κατάφερε να αντιστρέψει την καθοδική πορεία της χώρας – η οποία παρόλα αυτά δεν κινδυνεύει να χρεοκοπήσει τα αμέσως επόμενα χρόνια, εάν κλείσουν βέβαια η τρίτη και η τέταρτη αξιολόγηση.