MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού με την Κατερίνα Χριστοφίδου .

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού με την Κατερίνα Χριστοφίδου στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι . Sigmatv

09/11/2017

Με θέμα : Ορυκτός Πλούτος, Κύπρος, Τουρκία, Προκλήσεις, NAVTEX

Η μοναδική διέξοδος από το αδιέξοδο

Η λύση που απομένει σήμερα στην Ελλάδα είναι η αναβολή της πληρωμής των χρεών της, έως ότου εξυγιανθεί η οικονομία της και αυξηθούν οι τιμές των περιουσιακών της στοιχείων, η πτώση των οποίων υπερβαίνει το 1 τρις € – διαφορετικά κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα αποτυχημένο κράτος, στο οποίο θα βασιλεύει η εγκληματικότητα.

«Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να παράγει πλούτο, αντί να μοιράζει «αριστερά» τη φτώχεια με την πολιτική των μνημονίων που της έχει επιβληθεί – οπότε είναι απαραίτητη η άμεση κατάργηση τους και η διεξαγωγή δημοσίων επενδύσεων, παράλληλα με τις ορθολογικές μεταρρυθμίσεις της οικονομίας της και την αλλαγή του παραγωγικού της μοντέλου, για να καταφέρει να επιστρέψει σε πορεία ανάπτυξης«. 

ΣΕΒ: Η υπερφορολόγηση δεν λύνει το κοινωνικό πρόβλημα. Το επιδεινώνει!

Η υπερφορολόγηση δεν λύνει αλλά επιδεινώνει το κοινωνικό πρόβλημα, επισημαίνει στο εβδομαδιαίο του δελτίο ο ΣΕΒ, προσθέτοντας ότι οι υψηλοί συντελεστές έχουν καταστήσει την Ελλάδα πρωταθλήτρια της Ευρώπης στη φοροδιαφυγή και την αδήλωτη εργασίας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον ΣΕΒ, η Ελλάδα έχει από τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές στην Ευρώπη. Για παράδειγμα, ΦΠΑ 24%, έναντι 20,1% κατά μέσο όρο στην Ευρώπη, φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων 29%, έναντι 19,5%, φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων (ανώτατος οριακός συντελεστής) 45%, έναντι 34,9%, εισφορές κοινωνικής ασφάλισης 16% για τον εργαζόμενο και 24,1% για τον εργοδότη, έναντι 12,8% και 21,7% αντιστοίχως.

ΟΛΟΣ Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΛΑΟΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

410.322 ήταν οι νέοι οφειλέτες τον Σεπτέμβριο, φθάνοντας συνολικά σε 4.267.408 οφειλέτες φορολογούμενους.

Αν από τα δέκα εκατομμύρια αφαιρέσουμε: 1) το 1% που κατέχει το 57% του ελληνικού πλούτου, 2) το 10% (μέσα τους είναι και το πιο πάνω 1%) που κατέχει το 90% του πλούτου (δηλαδή ένα εκατομμύριο Έλληνες), 3) 500.000 που έφυγαν στο εξωτερικό και 4) το 30% του πληθυσμού που είναι ανήλικοι, τότε φίλοι μου, όλοι οι υπόλοιποι, δηλαδή όλος σχεδόν ο ενεργός πληθυσμός, χρωστάμε στην εφορία.