MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Το καθεστώς της αποικίας

Είναι αδύνατον να εξοικονομήσει ποτέ η Ελλάδα τα λύτρα που απαιτούν οι «δανειστές» της για να εξαγοράσει την εθνική της κυριαρχία, οπότε τη δημοκρατία, τα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των Πολιτών της – γεγονός που σημαίνει ότι, είτε θα συνεχίσουμε να αποδεχόμαστε αδιαμαρτύρητα την μετατροπή μας σε γερμανικό προτεκτοράτο, είτε θα αντιδράσουμε όλοι μαζί.

«Δεν υπάρχει σημαντικότερος πολιτικός σκοπός από την ανεξαρτησία ενός Έθνους – ενώ μόνο η ύπαρξη ενός ανεξάρτητου κράτους μπορεί να εγγυηθεί πως οι Πολίτες του έχουν και μπορεί να έχουν δικαιώματα και ελευθερίες, όποιας μορφής και αν είναι αυτές. 

Το τέρας του χρέους ζει και βασιλεύει

Η ανάπτυξη που διαπιστώνεται σήμερα στις χώρες του νότου και αλλού (στην Ανατολική Ευρώπη τροφοδοτείται κυρίως από την επί πιστώσει κατανάλωση) είναι παροδική – ενώ το βιοτικό επίπεδο πολλών κρατών θα συνεχίσει να μειώνεται, τροφοδοτώντας κυρίως το γερμανικό και αυξάνοντας την απόσταση τους από τη Γερμανία.

Άρθρο 

Στα βουνά των χρεών που συνεχίζουν να αυξάνονται σε ολόκληρο τον πλανήτη, μαζί με τις τεράστιες φούσκες που έχουν σχηματιστεί στα πάγια περιουσιακά στοιχεία (μετοχές, ακίνητα κλπ.), με τελευταία «μαζική υστερία» τα ψηφιακά νομίσματα, έχουμε αναφερθεί πολλές φορές – επίσης στους κλιμακούμενους κινδύνους που απειλούν το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο διατηρείται τεχνητά στη ζωή με τη συνεχιζόμενη παροχή ρευστότητας εκ μέρους των κεντρικών τραπεζών

Νέες μέθοδοι δήμευσης;

Οι Γερμανοί δεν έχουν στόχο μόνο τη δημόσια περιουσία για την εξυπηρέτηση του χρέους αλλά, επίσης, την ιδιωτική κάθε είδους, με διάφορα τεχνάσματα, πιθανότατα συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων εντός και εκτός της Ελλάδας.

Άποψη 

Ορισμένοι έχουν την ψευδαίσθηση πως οι Γερμανοί θα μειώσουν ονομαστικά το χρέος μας, επειδή δεν μπορεί να το εξυπηρετήσει το δημόσιο μετά την πτώση των τιμών της ακίνητης περιουσίας του, από 300 δις € το 2010 σύμφωνα με το ΔΝΤ, σε κάτω από 30 δις € σήμερα. Δεν έχουν κατανοήσει ακόμη ότι, δεν έχουν στόχο μόνο τη δημόσια περιουσία αλλά και την ιδιωτική κάθε είδους, πιθανότατα συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων εντός και εκτός της Ελλάδας, της εκκλησιαστικής περιουσίας κλπ. Εκτός αυτού θεωρούν υπερβολικές τις αναφορές σε αλλαγή ιδιοκτησίας της χώρας, κάτι που ελπίζω να αναθεωρήσουν, διαβάζοντας το κατωτέρω άρθρο της Καθημερινής: 

ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

Ο αγώνας ανεξαρτησίας των Αμερικανών έγινε για δύο λόγους: Γιατί η μαμά Αγγλία δεν τους επέτρεπε να έχουν: πρώτον δικό τους νόμισμα και δεύτερον δικά τους εργοστάσια. 

Εξανάγκαζε δηλαδή η μαμά Αγγλία να έχει η αποικία της το αγγλικό νόμισμα που καθόριζε η ίδια και να αγοράζουν αποκλειστικά τα δικά της παραγόμενα προϊόντα. 

Βέβαια τον αγώνα εκείνον τον άρχισε η αμερικανική ελίτ, η οποία ασφυκτιούσε κάτω από την αποικιοκρατική μπότα και επένδυσε έξυπνα τον αγώνα με εθνικά χαρακτηριστικά, με ιδέες για ελευθερία, δημοκρατία κ.λ.π. Δυστυχώς η δική μας ελίτ είναι και η "πέμπτη φάλαγγα" της χώρας. Επομένως εδώ έχουμε σοβαρό πρόβλημα ηγεσίας.