MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Η αναβίωση του γερμανικού εφιάλτη

Ένοιωσα ντροπή χθες, απερίγραπτη ντροπή και αποτροπιασμό, φτάνοντας στο γερμανικό αεροδρόμιο – όχι τόσο για την απαράδεκτη συμπεριφορά των Γερμανών, αφού αυτή η χώρα δεν έχει ουσιαστικά ιστορία αλλά ποινικό μητρώο, αλλά για την ανυπαρξία αντίδρασης εκ μέρους της ελληνικής πλευράς.

Αρκετοί νομίζουν πως η Ελλάδα είναι ακόμη μέλος της Ευρωζώνης και της ΕΕ, επειδή έχει ως νόμισμα το ευρώ – το οποίο είναι φυσικά δυσεύρετο για την πλειοψηφία των Ελλήνων, σε μία χώρα που η μεσαία τάξη, βασικό στήριγμα της Δημοκρατίας, καταρρέει υπό το βάρος των γερμανικών μνημονίων. 

Βαρουφάκης: H λύση για την Ελλάδα είναι μια εποικοδομητική ανυπακοή

Τις προτάσεις για τον νέο ευρωπαϊκό κίνημα DiΕΜ25 (Κίνημα για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025), την πορεία του για τη μετατροπή του σε κόμμα, καθώς και τη συμμετοχή του νέου φορέα στις ευρωεκλογές του 2019 στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, παρουσίασε χθες το βράδυ ο οικονομολόγος και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στη Λάρισα στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;

Ας δούμε κάποια δεδομένα που έχουμε σχετικά με τις τράπεζες, τα οποία οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε κάποια συμπεράσματα:

Έχουμε αναμφισβήτητο δεδομένο ότι οι τράπεζες δημιουργούν χρήμα ex nihilo (από το τίποτα) κατά την ώρα του δανεισμού.

Έχουμε επίσης ως δεδομένο ότι τα δάνεια δίνονται με βάση μία αναλογία με τις καταθέσεις που έχουν οι τράπεζες.

ΚΑΖΑΚΗΣ : Να πώς ετοιμάζονται οι στρατιωτικές επεμβάσεις και οι χούντες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ΕΕ προχώρησε σ’ ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία κοινής στρατιωτικής δύναμης υπογράφοντας συμφωνία για μια μόνιμη δομή διοίκησης. Η βασική διαφορά με το ΝΑΤΟ είναι ότι η Ευρωπαϊκή κοινή στρατιωτική δύναμη θα περιλαμβάνει το σύνολο των ενόπλων δυνάμεων των χωρών μελών της ΕΕ. Το σύνολο των στρατιωτικών δομών, υποδομών και εξοπλισμών των χωρών μελών θα τεθούν προοδευτικά στη διάθεση αυτής της κοινής στρατιωτικής δύναμης. Τέλος λοιπόν τα εθνικά αμυντικά δόγματα. 

Το πάγωμα των τραπεζικών καταθέσεων

Σύμφωνα με τη θεωρία «Ice Nine», όταν ένα μέρος του συστήματος κλείνει, τότε η «ρευστότητα» μετακινείται πανικοβλημένη σε ένα άλλο, το οποίο «στεγνώνει» με τη σειρά του και κλείνει – έως ότου κλείσει και το τελευταίο, αφού το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι διασυνδεδεμένο σε μεγάλο βαθμό.

Άρθρο 

Το τραπεζικό πρόβλημα της Ευρωζώνης, λόγω του οποίου ουσιαστικά απομονώθηκε η Ελλάδα από τις αγορές και καταδικάστηκε στην κυλιόμενη χρεοκοπία, στον αργό θάνατο που βιώνει από το 2010 και μετά, συνεχίζει να υπάρχει – ενώ δεν αφορά μόνο τις ιταλικές τράπεζες, τις ελληνικές ή τη Deutsche Bank, τη βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά πολλές άλλες.