MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Ελεγκτικό Συνέδριο: Στα 36,4 δισ. ευρώ η ζημιά του Δημοσίου από τις τράπεζες

Στα 36,4 δισ. ευρώ υπολογίζει ότι φθάνει μέχρι στιγμής η ζημιά που έχει υποστεί το Ελληνικό Δημόσιο από την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, το Ελεγκτικό Συνέδριο της Ε.Ε στην Έκθεση του που δημοσιεύτηκε σήμερα. Με το δεύτερο Μνημόνιο διατέθηκαν σημαντικά κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χωρίς όμως να διασφαλίζεται αποτελεσματικά ο έλεγχος των ιδιωτικών διοικήσεων.

Όπως αναφέρει στην Έκθεση μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 το Ελληνικό Δημόσιο είχε διαθέσει για τις τράπεζες κεφάλαια που άγγιζαν τα 45,4 δισ. ευρώ. Από αυτά εκτιμά ότι στην καλύτερη περίπτωση θα μπορέσει να ανακτήσει τα 8,9 δισ. ευρώ, επομένως η ζημιά που έχει υποστεί αγγίζει τα 36,4 δισ. ευρώ.

ΑΥΞΗΣΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ ΤΟ 1%

Το 1% της διεθνούς ολιγαρχίας ανέβασε την κατοχή του στον παγκόσμιο πλούτο από το 48% στο 50%. Αυτό αποδεικνύει ότι ο πλούτος δεν χάνεται στην κρίση, απλά αλλάζει χέρια και φυσικά πηγαίνει πάντα προς τους ισχυρούς που βάζουν τους κανόνες της κρίσης.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η λύση είναι να επαναλειτουργήσουν τα εθνικά οικονομικά σύνορα που κατάργησε η παγκοσμιοποίηση. Έχω την άποψη ότι κανείς δεν μπορεί πλέον να επαναφέρει αυτά τα εθνικά σύνορα και δεν είμαι σίγουρος ότι το θέλει και ο κόσμος. Η εξέλιξη είναι ένα ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω. Μόνο με έναν παγκόσμιο πόλεμο θα μπορούσε να γίνει αυτό, αλλά και πάλι αμφιβάλλω.

Νύχτα Αγίου Βαρθολομαίου για τους Έλληνες τραπεζίτες!

Μαζικές εκκαθαρίσεις τραπεζιτών από τα διοικητικά συμβούλια των συστημικών τραπεζών σημειώθηκαν από το καλοκαίρι του 2016, σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην τελευταία έκθεση αξιολόγησης της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.

Ειδικότερα, έξι στα δέκα μέλη διοικήσεων των συστημικών τραπεζών απομακρύνθηκαν, ενώ εισήλθαν αλλοδαποί τραπεζίτες ως μη εκτελεστικά μέλη, οι οποίοι καλύπτουν σήμερα κατά 70% τις μη εκτελεστικές θέσεις.

Αυτοί οι τραπεζίτες από το εξωτερικό έχουν πλέον καθοριστικό ρόλο στη διοίκηση των ελληνικών τραπεζών, αφού, όπως προβλέπεται από το τρίτο μνημόνιο, έχουν καταλάβει θέσεις προέδρων σε όλες τις εσωτερικές επιτροπές των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, οι οποίες αποφασίζουν για όλα τα θέματα της τρέχουσας λειτουργίας τους.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού με τον Ι. Παπαζή

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού με τον Ι. Παπαζή, στην εκπομπή ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ,

17/11/2017

Με θέμα : Ορυκτός Πλούτος, Κύπρος, Τουρκία, Προκλήσεις, NAVTEX

Η νομισματική πυραμίδα

Τα σχήματα «Ponzi» πάντοτε καταρρέουν και οι φούσκες πάντοτε σπάζουν – ενώ όσο πιο πολύ αργεί να συμβεί το νομοτελειακά αναπόφευκτο, το κραχ και το χάος που ακολουθεί, τόσο περισσότερο διογκώνεται, οπότε γίνεται καταστροφικότερο.

«Για να περιγράψει κανείς οποιαδήποτε χρηματική απάτη στηρίζεται σε μία πυραμίδα επενδυτών, το παράνομο σχήμα δηλαδή που περιλαμβάνει την πληρωμή απόδοσης σε παλαιότερους επενδυτές από τα χρήματα που πληρώνουν οι νεότεροι, αντί από τα καθαρά κέρδη που θα προέρχονταν από πραγματικές πωλήσεις, χρησιμοποιεί το όρο «σχήμα Πόντσι» – από το όνομα του Ιταλού απατεώνα που χρησιμοποίησε πρώτος τη συγκεκριμένη μέθοδο, για να κλέψει τα χρήματα αυτών που του τα εμπιστεύονταν. 

Τέλος στην ανόητη ελληνική αυτοκριτική!

Μόνο οι απώλειες των Η.Π.Α. από τη νομότυπη φοροδιαφυγή υπολογίζονται στα 60 δις € ετήσια – εκ των οποίων το 75% αφορά φορολογικούς παραδείσους εντός της ΕΕ, ειδικά την Ολλανδία, ενώ μόλις το 25% τις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη.

Άρθρο 

Η Ελλάδα είναι μία χώρα που κατηγορείται συνεχώς ότι απέτυχε να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, παρά τα τεράστια δάνεια που πήρε από την Τρόικα και το PSI – αν και όσον αφορά το τελευταίο, η έκθεση του ευρωπαϊκού ελεγκτικού συμβουλίου απέδειξε πως μόνο από τις τράπεζες που χρεοκόπησαν λόγω του PSI χάθηκαν 45,4 δις € από τα κεφάλαια που είχε διαθέσει το δημόσιο και επιβάρυναν το χρέος (αυτά που δόθηκαν στην Ισπανία επιβάρυναν την ΕΚΤ), ευελπιστώντας να εισπράξει πίσω τα 8,9 δις € και να περιορισθεί η ζημία στα 36,4 δις €.