MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

«Βόμβα» από Γερμανία: «Σε καραντίνα οι Έλληνες ταξιδιώτες γιατί φοβόμαστε!»

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ιστοσελίδα ανώτατη πηγή στο Βερολίνο επιβεβαιώνει την «καραντίνα» στους Έλληνες πολίτες στα γερμανικά αεροδρόμια υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται «de facto» εκτός Σένγκεν, λόγω της εφιαλτικής κατάστασης που επικρατεί στα ελληνικά νησιά και του πλημμελούς ελέγχου στα αεροδρόμια για παράνομους μετανάστες και πιθανούς τρομοκράτες.

Ανώτατες πηγές από το Βερολίνο επιβεβαίωσαν πλήρως το ρεπορτάζ για τα μέτρα τα οποία έλαβε η Γερμανία και τα οποία προσπάθησε να αποκρύψει η Ελλάδα, σε μια ακόμα απέλπιδα προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης της καταστροφικής πολιτικής της στο μεταναστευτικό-προσφυγικό και της αδυναμίας διασφάλισης των εσωτερικών συνόρων του χώρου Σένγκεν 

Ο ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ...

Άκουγα προ ημερών στο ραδιόφωνο, έναν από αυτούς τους αυτοχαρακτηριζόμενους «προοδευτικούς» δημοσιογράφους. Αυτός λοιπόν ο «προοδευτικός» δημοσιογράφος έλεγε ότι στο σωστό καπιταλισμό η πολιτική ακολουθεί τις εντολές της οικονομίας. 

Αντίθετα, όπως είπε, όταν η πολιτική επιχειρεί να είναι πάνω από την οικονομία και να θέσει κανόνες στην οικονομία, αυτό είναι δεσποτισμός, μοναρχισμός κ.λ.π., δηλαδή μη προοδευτικότητα. 

Δύο στους δέκα φορολογούμενους πληρώνουν το 83,2% των φόρων!

Η υπερφορολόγηση στην Ελλάδα είναι υπόθεση λίγων σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων. Όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», το 83,2% των φόρων μοιράζεται στο 19,2% των πολιτών, καθώς σε ένα σύνολο περίπου 8,8 εκατομμυρίων φυσικών προσώπων, τα 7,1 εκατομμύρια- ή το 80%- πληρώνουν από τίποτα έως και 100 ευρώ τον μήνα στην εφορία.

Πιο απλά, 7.091.832 φορολογούμενοι με τα χαμηλότερα εισοδήματα πληρώνουν κατά μέσον όρο 190 ευρώ τον χρόνο στη εφορία και 1.676.485 φορολογούμενοι με τα υψηλότερα εισοδήματα καταβάλλουν κατά μέσο όρο 3.985 ευρώ, δηλαδή 21 φορές περισσότερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δύο τρίτα του φόρου εισοδήματος καταβάλλονται από όσους εμφανίζουν ατομικό εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ ετησίως.

Στον αστερισμό των γεωπολιτικών ανακατατάξεων

Η Ρωσία και η Κίνα προσβλέπουν στην ηγεμονία της Ευρασίας, όπου η Ευρώπη αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό – ενώ οι Η.Π.Α. της ηπείρου τους, καθώς επίσης ενός μεγάλου μέρους της Αφρικής, με συμμάχους την Ιαπωνία, την Αυστραλία, την Ινδία και τη Μ. Βρετανία.

Ανάλυση 

Η οικονομία έχει αναδειχθεί σε έναν πολύ σημαντικό γεωπολιτικό παράγοντα, γεγονός που σημαίνει ότι, πρέπει να λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπ’ όψιν – ενώ ο στρατιωτικός εξοπλισμός και οι πόλεμοι κοστίζουν πάρα πολύ. Στα πλαίσια αυτά, ξεκινώντας από τις Η.Π.Α., οι στατιστικές τεκμηριώνουν πως οκτώ χρόνια μετά την τελευταία ύφεση, το ΑΕΠ αυξάνεται με έναν μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξης του 2% – ενώ η διάθεση των καταναλωτών είναι πολύ θετική. Εν τούτοις, η εικόνα του λιανικού εμπορίου είναι κάτι περισσότερο από απογοητευτική – παρά το ότι οι συνθήκες θα έπρεπε να είναι παραδεισένιες, με δεδομένο το ότι η κατανάλωση αφορά σχεδόν το 70% του αμερικανικού ΑΕΠ.