MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Χιλιάδες ακίνητα κινδυνεύουν να... κρατικοποιηθούν

Σε παγίδα για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων σε 111 περιοχές της χώρας, εκ των οποίων 20 στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, κινδυνεύει να εξελιχθεί η διαδικασία κτηματογράφησης.

Ο λόγος είναι ότι στις περιοχές όπου τα γραφεία κτηματογράφησης συμπληρώνουν 14 χρόνια λειτουργίας στα τέλη 2018, τα ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί θα περιέλθουν στην κυριότητα του κράτους καθώς θα θεωρηθούν «αγνώστου ιδιοκτήτη».

Η περίοδος των μαζικών θανάτων στη Ρωσία

Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και την πολιτική σοκ και δέους που επιβλήθηκε στη χώρα, πέθαναν 13.600.000 Ρώσοι μέσα σε ελάχιστα έτη – όσοι περίπου κατά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Είναι γνωστό πως η Σοβιετική Ένωση απέρριψε τον κομμουνισμό τη δεκαετία του 1990, ενώ την ίδια εποχή οι σοβιετικές δημοκρατίες διαχωρίστηκαν από τη «μητρική χώρα» – αποτελώντας οι περισσότερες μέρος της τσαρικής Ρωσίας στο παρελθόν, όπου στη συνέχεια αναγνωρίσθηκαν ως αυτόνομες δημοκρατίες.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΡΙΝ…

Αν τυχόν χαίρεστε γιατί η κυβέρνηση λέει ότι θα αρχίσει πλειστηριασμούς με ακίνητα δήθεν επωνύμων, σκεφτείτε απλά ότι σύντομα έρχεται η σειρά σας.

Έβλεπα στην τηλεόραση, πριν λίγες μέρας, τον υπουργό της Δικαιοσύνης να μιλάει για τους πλειστηριασμούς και να απορεί πως κάποιοι αντιδρούν στην εφαρμογή του νόμου των πλειστηριασμών.

Ο φύλαρχος και οι ιθαγενείς

Οι δανειστές θαυμάζουν τον πρωθυπουργό επειδή έχει καταφέρει να μετατρέψει τους Έλληνες σε πρόβατα, τα οποία δεν διαμαρτύρονται καν, παρά το ότι οδηγούνται στη σφαγή – ενώ απορούν πώς έχει πείσει το λαό ότι, δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τα μνημόνια, ενώ ο ίδιος είναι καλύτερος ως δήμιος του, από οποιοδήποτε άλλο αρχηγό κόμματος!

«Η πρωταρχική φροντίδα ενός ζωικού οργανισμού, είτε πρόκειται για αμοιβάδα, είτε για άνθρωπο, είτε για εταιρεία, είτε για κυβέρνηση, είτε για πρωθυπουργό, είναι να επιβιώσει – όλα τα υπόλοιπα, όπως η αξιοπρέπεια, το φιλότιμο, ο πατριωτισμός, η ειλικρίνεια, η αλήθεια, η εντιμότητα κοκ. έρχονται σε δεύτερη μοίρα» (D. Casey).