MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ (1) (ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΧΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ;)

Θα σκεφτείτε φυσικά ότι το ΤΧΣ είναι κάποιο ταμείο που ανήκει στο κράτος ή ελέγχεται από το κράτος. ΛΑΘΟΣ.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, ανεξάρτητο από το ελληνικό κράτος και τροφοδοτεί με χρήματα τις τράπεζες από τους δικούς μας φόρους.

Πόσα χρήματα του έχουμε δώσει; 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αν δεν πείθεστε, διαβάστε τους σχετικούς νόμους…

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Α. Δημητρόπουλο.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Α. Δημητρόπουλο. Sigmatv. 

24/11/2017

Με θέμα : Ορυκτός Πλούτος, Κύπρος, Τουρκία, Προκλήσεις, NAVTEX

Η ιταλική βόμβα μεγατόνων

Τυχόν έξοδος της Ιταλίας από το ευρώ, με το 93% των ομολόγων της στο εθνικό της δίκαιο και με χρέη στα 2,3 τρις €, πανικοβάλλει τη Γερμανία – επίσης τη δεύτερη ισχυρότερη της τράπεζα και τις ασφαλιστικές της εταιρείες, οι οποίες έχουν στην κατοχή τους μεγάλο μέρος του ιταλικού χρέους.

Άρθρο

Το νούμερο ένα πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι η Ιταλία – κυρίως λόγω του τεράστιου δημοσίου χρέους της που πλησιάζει τα 2,3 τρις € (επταπλάσιο του ελληνικού), των προβλημάτων των τραπεζών της και των λοιπών αδυναμιών της οικονομίας της (άρθρο). Η χώρα έχει βέβαια πολλά όπλα στη διάθεση της, ειδικά όσον αφορά την άσκηση πιέσεων στη Γερμανία – οπότε είναι σε πολύ καλύτερη θέση από την Ελλάδα. Τα βασικότερα είναι τα εξής:

ΟΟΣΑ: Πρώτη σε ρυθμούς αύξησης των φόρων η Ελλάδα – Δέκατη στη φορολογία ως προς το ΑΕΠ

Σύμφωνα με την έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο ΟΟΣΑ, η Ελλάδα κατέλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα στις 35 χώρες μέλη του Οργανισμού όσον αφορά στην αύξηση της φορολογίας ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Συγκεκριμένα τα φορολογικά έσοδα στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 2,2%, από 35,4% του ΑΕΠ σε 38,6% του ΑΕΠ το 2016. Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρέθηκε η Ολλανδία αλλά με σαφώς μικρότερη αύξηση της τάξης του 1,5%.