MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Γκρεμίζει και άλλο την πρόβλεψη για ανάπτυξη ο ΟΟΣΑ

Μόλις 1,4% για φέτος η ανάπτυξη στη χώρα μας έναντι της κυβερνητικής πρόβλεψης για 1,6% αλλά και της αρχικής ελληνικής εκτίμησης για 2,7% - Ο ΟΟΣΑ εκτιμά πως το ΑΕΠ θα αυξηθεί 2,3% το 2018

Σβήνει το όνειρο για την ανάπτυξη κοντά στο 2% φέτος ο ΟΟΣΑ. Στις τελευταίες προβλέψεις του για τις οικονομικές προοπτικές της χώρας μας, που δημοσιοποίησε σήμερα, ο Οργανισμός εκτιμά ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί φέτος μόλις 1,4% και το 2018 2,3% ενώ για το 2019 εκτιμά πως η ανάπτυξη θα είναι 2%.

500.000 Ελληνόπουλα πεινάνε, κρυώνουν και σβήνουν χωρίς φάρμακα

Επιστροφή στα πρώτα μετακατοχικά χρόνια βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδσες Ελληνόπουλα στην εποχή της ευρωκόλασης. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, εκτός από περιόδους πολέμων, περισσότερα από 500.000 Ελληνόπουλα ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας που σημαίνει ότι δεν χορταίνουν το φαγητό που τρώνε, δεν θερμαίνονται τον χειμώνα όπως πρέπει, δεν ντύνονται όπως πρέπει, δεν έχουν φάρμακα όταν αρρωσταίνουν, ούτε παροχές υγείας, δεν έχουν την παιδική ηλικία που πρέπει.

Η εθνική τραγωδία

Ακόμα και σήμερα ο νομοταγής Έλληνας Πολίτης δεν αντιλαμβάνεται ότι, κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να μας νικήσει όταν είμαστε ενωμένοι, για έναν κοινό και ξεκάθαρο σκοπό – ο οποίος δεν μπορεί να είναι άλλος, από τη εκδίωξη όλων εκείνων των συμμοριών που δραστηριοποιούνται στην πατρίδα μας.

«Ο επιστήμονας, στο μέτρο που παράγει επιστημονικό έργο, αποτελεί παράγοντα πολιτισμικής διαμόρφωσης – επιδρώντας θετικά ή αρνητικά στην εξέλιξη της κοινωνικής δομής. Λόγω αυτού του ρόλου του, δεν μπορεί να υπαινίσσεται και να επικαλείται την ουδετερότητα της επιστήμης, μένοντας έξω από τη διαμόρφωση του εκάστοτε κοινωνικού γίγνεσθαι.