MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

IOBE: Κάτω από την ΕΕ οι προσδοκίες-Επιδείνωση σε νοικοκυριά, αποταμίευση

Στους επιμέρους τομείς της οικονομίας, η μικρή επιδείνωση των δεικτών σε κατασκευές, βιομηχανία και υπηρεσίες αντισταθμίζεται από την άνοδο στο λιανικό εμπόριο, ενώ και η καταναλωτική εμπιστοσύνη παραμένει στα ίδια επίπεδα.

Αμετάβλητος, τόσο από πλευράς επιχειρηματικών προσδοκιών όσο και καταναλωτικής εμπιστοσύνης, παρέμεινε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος τον Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο, στις 98,4 μονάδες από 98,3 μονάδες, σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών

ΕΛΙΤ «ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ»

Έχουμε μια διαπλεκόμενη ελίτ «νταβατζή» της κοινωνίας, η οποία, ενώ η ίδια χρεοκόπησε το κράτος, αγωνίζεται να επιβιώσει, με τη χρήση της χρεοκοπημένης κρατικής βίας, απομυζώντας κάθε κοινωνικό πόρο και μετατρέποντας την κοινωνία σε αναξιοπρεπή εξαρτώμενη επιδοματούχο από το κράτος – «πατερούλη».