MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Style100

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Style100 Σητείας.

04/12/2017

Με θέμα : Ορυκτός Πλούτος, Ελλάδα, Κύπρος, ΑΟΖ, Εξελίξεις

Τοκογλύφοι : Σας παρακολουθούμε -Συνεχίστε τους πλειστηριασμούς σε όλη την Ελλάδα

Υπό το αυστηρό βλέμμα των τοκογλύφων θα συνεχιστούν οι πλειστηριασμοί, τόσο οι ηλεκτρονικοί όσο και οι φυσικοί. 

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, οι δανειστές, αν και μιλούν με θετικά λόγια για τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών, έχουν κάνει ξεκάθαρο στην ελληνική πλευρά πως έως τις 22 Ιανουαρίου (το τελευταίο χρονικό ορόσημο για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης) η διαδικασία είναι ουσιαστικά υπό επιτήρηση. «Εως τις 22 Ιανουαρίου θα παρακολουθούμε το θέμα για να είμαστε βέβαιοι», ανέφερε. 

ΙΔΟΥ Η DE JURE ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

«Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να ΣΥΜΦΩΝΕΙ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου Συνεννόησης, πριν από την οριστικοποίηση και τη ΝΟΜΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.»

ΤΣΙΠΡΑΣ κ.λ.π. – ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 

Νόμος 4336/14-8-2015 (ΦΕΚ 94). Άρθρο 3 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ, του Μνημονίου Συνεννόησης [(αριθμός 1 παρ. β (σελίδα 1014)]

Με απλά λόγια, το πιο πάνω κείμενο μας λέει ότι δεν μπορεί να νομοθετήσει η Βουλή στα πλαίσια ισχύος του μνημονίου, χωρίς τη σύμφωνη απόφαση της τρόϊκας.

Η εποχή των μεγάλων αναταράξεων

Η διαδικασία μετάβασης από την παλαιά τάξη πραγμάτων στη νέα, δεν ήταν ποτέ ήρεμη ή/και ανώδυνη ιστορικά – πόσο μάλλον όταν η χώρα που καλείται σήμερα να παραδώσει τη σκυτάλη στην επόμενη είναι πανίσχυρη χρηματοπιστωτικά και στρατιωτικά (ηχητικό). 

Άρθρο 

Σε παγκόσμιο επίπεδο βιώνουμε μία διαδικασία μετάβασης από το παλιό στο καινούργιο, μία «αλλαγή παραδείγματος», όπως λέγεται επιστημονικά, στην οποία έχουμε ήδη αναφερθεί (ανάλυση). Εν προκειμένω το παλαιό είναι η Δύση υπό την κυριαρχία των Η.Π.Α. και την ηγεμονία τους στον πλανήτη σε οικονομικό, χρηματοπιστωτικό, νομισματικό και στρατιωτικό επίπεδο – ενώ το καινούργιο η Κίνα, σε συνεργασία με τη Ρωσία και το Ιράν, ευρύτερα με τις χώρες των BRICS και τη λοιπή Ασία.