MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Ρ.Τ. Ερντογάν: Πριν ακόμη έρθει ζήτησε αλλαγή συνόρων με αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάννης!

Πριν ακόμη πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν ζήτησε αλλαγή συνόρων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας μέσω της αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάννης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στο μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ένα θέμα το οποίο, ως φαίνεται, είναι βασικό στην ατζέντα του ενόψει της αυριανής επίσκεψης στην Ελλάδα.

Ερευνα: Αυξημένος κίνδυνος φτωχοποίησης της μεσαίας τάξης

Νέα έρευνα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη φτώχεια και την οικονομική ανισότητα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από την μελέτη της «ΔιαΝΕΟσις», περίπου 700.000 άτομα, που πριν από την κρίση ανήκαν στη μεσαία τάξη, πλέον είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια, ως απόρροια της εισοδηματικής ανισότητας.

Η ΑΟΖ, οι γεωγραφικές συντεταγμένες, ο Συρίγος και το φοβικό σύνδρομο του καθηγητή Ροζάκη

Γράφει ο Θεόδωρος Καρυώτης

Εμφανίστηκε, ξαφνικά, στο προσκήνιο ο καθηγητής Χρήστος Ροζάκης, από τη θέση του συμβούλου Δίκαιου Θάλασσας του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, για να προβεί σε μια απαράδεκτη επίθεση στον καθηγητή Άγγελο Συρίγο για ένα άρθρο που δημοσίευσε στην εφημερίδα Καθημερινή στις 26 Νοεμβρίου 2017, με τίτλο «Πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται».

Έτσι, μια εβδομάδα αργότερα, ο καθηγητής Ροζάκης δημοσίευσε μια απάντηση, στην ίδια εφημερίδα, με τίτλο «Η Μεγάλη Χίμαιρα: Οι συντεταγμένες και το Δίκαιο της Θάλασσας».

Μάζης: Ιδού Γιατί Ο Ερντογάν Έρχεται Στην Ελλάδα

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Οικονομικής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιωάννης Μάζης σχολίασε τις τελευταίες κινήσεις του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Ο Ερντογάν δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει τις συγκυρίες σωστά και κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Ο Τραμπ είναι πιστός στις προεκλογικές του δηλώσεις. Αν διαβάσουμε την εξαγγελία Τραμπ προσεκτικά, θα καταλάβουμε ότι δημιουργεί μια δυναμική, η οποία τείνει να ανταμείψει το Ισραήλ για την ανάμιξη του στη Συρία» δήλωσε ο κ. Μάζης.

Από μαθημένος να χτυπά τους άλλους, τώρα στο έδαφος να παρακαλά για έλεος εκείνους που ήθελε να δείρει

Του Στρατή Μαζίδη

Οι φωτογραφίες του Αρη Μεσσίνη (https://twitter.com/ArisMessinis) για το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι αυτό που λέμε, μια εικόνα χίλιες λέξεις.

Οι φωτογραφίες είναι από τις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για αλλάγες στον απεργειακό νόμο.


Έσπειραν υπερφορολόγηση και θέρισαν λιγότερα έσοδα

Το... success story των πρωτογενών πλεονασμάτων και της υπέρβασης των δημοσιονομικών στόχων που καλλιεργεί η κυβέρνηση με κάθε ευκαιρία «κουκουλώνει» τη σκληρή πραγματικότητα των αριθμών: σχεδόν το σύνολο των φορολογικών μέτρων που ενεργοποιήθηκαν μέσα στο 2017 απέφεραν πολύ λιγότερα έσοδα από αυτά που είχαν προϋπολογιστεί κατά τη σύνταξη του φετινού προϋπολογισμού. Και όχι μόνον αυτό: σε καίριους κωδικούς στο σκέλος των εσόδων, οι εισπράξεις όχι μόνο έπεσαν έξω από τους στόχους, αλλά υποχώρησαν και σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά του 2016.

Αυξήσαμε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα τσιγάρα για να εισπράξουμε τελικώς λιγότερα, το ίδιο συνέβη και με τις βενζίνες, η νέα κλίμακα υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης αντί να αυξήσει, μείωσε τις εισπράξεις, ενώ η απόλυτη... καταστροφή έγινε με την κλίμακα εισοδήματος φυσικών προσώπων, η οποία υποτίθεται ότι θα απέδιδε ένα δισ. ευρώ επιπλέον, το οποίο, όμως, δεν μπήκε ποτέ στα κρατικά ταμεία.

"ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗΣ" ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ....

Στο ποινικό δίκαιο λέμε ότι: «καλύτερα να αθωωθούν 100 ένοχοι παρά να καταδικαστεί ένας αθώος».

Στους πλειστηριασμούς το σύστημα μας λέει το ανάποδο: «καλύτερα να χάσουν τα σπίτια τους 100 ανήμποροι παρά να την γλιτώσει ένας στρατηγικός κακοπληρωτής».