MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

 
Ως γνωστόν, το έτος 1933 ανέβηκε ο Χίτλερ στην εξουσία της Γερμανίας. 

Το ίδιο έτος, ο υπουργός οικονομικών του Χίτλερ, ο Σαχτ, πρότεινε την ίδρυση στην Ελβετία ενός πιστωτικού ιδρύματος, με την ονομασία Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών-BIS (εκεί έχει την έδρα της η εταιρεία αυτή και σήμερα- https://en.wikipedia.org). 

Στόχος της οργάνωσης αυτής, θεωρητικά ήταν, η αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων από τους Γερμανούς χρεών στις νικητήριες δυνάμεις του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα και με το σχέδιο Γιανγκ για την Γερμανία (https://alophx.blogspot.gr). 

Κοινωνική αλλοτρίωση

Γνωρίζοντας πως τα μνημόνια παράγουν μαζικά ανέργους, φτώχεια, οδύνη, καθώς επίσης εξαθλιωμένους υποψήφιους για τις φυλακές, ο κατήφορος θα συνεχιστεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση – έως ότου δεν θα έχει απομείνει πια τίποτα από την ιδιωτική και δημόσια περιουσία των Ελλήνων. Αυτοί δεν θα σταματήσουν φυσικά να παρακολουθούν τους αγώνες του ποδοσφαίρου ή τις ανόητες συζητήσεις των πολιτικών στην τηλεόραση – «σκοτώνοντας» κυριολεκτικά το χρόνο τους και βρίζοντας τη Γερμανία στα πληκτρολόγια.

Δυσοίωνες προοπτικές για το ασφαλιστικό στην Ελλάδα από τον ΟΟΣΑ

Στην ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ για το συνταξιοδοτικό των χωρών -μελών του, για την Ελλάδα επισημαίνονται τα εξής:

* Το 2050, για κάθε 100 άτομα ηλικίας από 20 έως 65 που εργάζονται, θα αντιστοιχούν άλλα 73 που θα είναι συνταξιούχοι.

Οι δαπάνες του δημοσίου για συντάξεις προβλέπεται να μειωθούν στο 15,5% του ΑΕΠ το 2020, στο 15% του ΑΕΠ το 2025 και στο 14,1% το 2035.
Η μέση ηλικία συνταξιοδότησης παραμένει στα 62 έτη το 2016, όταν κατά μέσο όρο στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 64,5.

Η κατάρρευση της Ελλάδας

Δεν έχει νόημα να μιλάμε για δεξιές, κεντρώες ή αριστερές πολιτικές, πρέπει να είμαστε ενωμένοι δηλαδή, αφού απειλούμαστε με εθνικό αφανισμό – έχοντας χάσει τον οικονομικό πόλεμο οριστικά το 2011 με την εγκληματική υπογραφή του PSI (Συνέντευξη).

Συνέντευξη με τον κ. Βασίλη Βιλιάρδο

Ερώτηση (E): Εισαγωγικά θα θεωρούσατε ότι είσαστε αριστερός, δεξιός ή κεντρώος από πολιτικής άποψης; 

Γιατί αυξάνονται (συνεχώς) οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος.

Τι θα λέγατε, αν στο γνωστό εισιτήριο των 1,40 ευρώ για τα μέσα μαζικής μεταφοράς ξαφνικά εμφανιζόταν η εξής ανάλυση :

Κόστος μεταφοράς: 0,70
Κόστος οχημάτων: 0,10
Κόστος αμαξοστασίου: 0,20
Κόστος συντήρησης: 0,25
Λοιπά τέλη: 0,15

Πιθανότατα να μην σας απασχολούσε καθόλου, αν το εισιτήριο παρέμενε στην ίδια τιμή. Αλλά ακόμη και αν σας απασχολούσε, το πιθανότερο είναι να μαθαίνατε ότι βάσει Οδηγίας της Ε.Ε., επιβάλλεται για λόγους διαφάνειας η ακριβής ανάλυση των χρεώσεων της αξίας του εισιτηρίου σας . 

Με μισθούς πείνας χιλιάδες εργαζόμενοι- 387 ευρώ μεικτά για ευέλικτη απασχόληση

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΦΚΑ και τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) που υποβάλλουν οι επιχειρήσεις, ο αριθμός των ασφαλισμένων που δηλώθηκαν για τον περασμένο Φεβρουάριο ανέρχεται σε 1.760.076, εκ των οποίων 1.728.442 σε κοινές επιχειρήσεις και 31.634 σε οικοδομοτεχνικά έργα.

Erdogan και Τσίπρας έριξαν τους τόνους μετά το βαρύ κλίμα στο Προεδρικό - «Η Τουρκία δεν εποφθαλμιά εδάφη άλλων χωρών»

Αντιπαράθεση Παυλόπουλου - Erdogan στο Προεδρικό Μέγαρο για τη Συνθήκη της Λωζάνης και τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης

Να ρίξουν τους τόνους επιχείρησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayip Erdogan, μετά το βαρύ κλίμα που επικράτησε στο Προεδρικό Μέγαρο κατά την υποδοχή του κ. Erdogan από τον Προκόπη Παυλόπουλο. 

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι υπάρχουν διαφορές οι οποίες πρέπει να γεφυρωθούν, ενώ ο Erdogan ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία δεν εποφθαλμιά εδάφη άλλων χωρών. 

«Για να κτίσουμε γέφυρες πρέπει να υπάρχουν σταθερά θεμέλια.

Σταθερά θεμέλια είναι ο αλληλοσεβασμός, ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο και στην εδαφική ακεραιότητα των δύο χωρών», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενο τον πρόεδρο της Τουρκίας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ

Οι υγιείς κοινωνίες βασίζονται σε υγιείς οικονομίες. Οι υγιείς οικονομίες βασίζονται σε υγιή πολιτικά συστήματα. Τα υγιή πολιτικά συστήματα βασίζονται σε υγιείς κοινωνίες.

Οι ασθενείς κοινωνίες προκύπτουν από ασθενείς οικονομίες. Οι ασθενείς οικονομίες προκύπτουν από ασθενή πολιτικά συστήματα. Τα ασθενή πολιτικά συστήματα προκύπτουν από ασθενείς κοινωνίες.

Στον δεύτερο πιο πάνω φαύλο κύκλο που έχουμε πέσει εμείς, θα πρέπει να σπάσουμε κάποιον από τους τρεις βρόγχους του (ασθενή κοινωνία, ασθενή οικονομία, ασθενές πολιτικό σύστημα) για να μπούμε στον πρώτο ενάρετο κύκλο (υγιή κοινωνία, υγιή οικονομία, υγιές πολιτικό σύστημα).