MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Τριπλή «βόμβα» για την κυβέρνηση από Ευρωπαίους αξιωματούχους

Του Κωστή Πλάντζου

Αποκαλύψεις για το πώς κόπηκαν τα 300 εκατομμύρια από κοινωνικές δαπάνες και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης προκειμένου να μοιραστεί «κοινωνικό μέρισμα», αλλά και για την νέου τύπου επιτήρηση που θα φέρει το «υβριδικό μνημόνιο μετά το 2018», έκαναν χθες Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Παράλληλα αποκάλυψαν ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ούτε τις θεομηνίες, τους σεισμούς και τις μεταναστευτικές ροές που έπληξαν φέτος τα ακριτικά νησιά (Λέσβος, Χίος κλπ) για να πείσει τους θεσμούς να αποφευχθεί η νέα αύξηση -κατά 50% του ΦΠΑ- στα 32 νησιά του Αιγαίου από 1.1.2018. Οι αποκαλύψεις ήταν απανωτές:

Η θεωρία των μεγάλων ανόητων

Όταν ο πλούτος δεν αποκτάται με την παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών αλλά μέσω των χρημάτων, τότε δεν πρόκειται για μία οικονομία της ελεύθερης αγοράς, αλλά για ένα σύστημα που οδηγεί στο χάος – ενώ τα Bitcoin αποτελούν την κορυφαία διαστρέβλωση του καπιταλισμού της καταστροφής.

«Όλοι όσοι αγοράζουν σήμερα κρυπτονομίσματα, πιστεύουν πως θα υπάρξει κάποιος μεγαλύτερος ανόητος που θα τα αγοράσει – χωρίς να δίνουν σημασία στο ενδεχόμενο να είναι αυτοί οι τελευταίοι μεγάλοι ανόητοι στον πλανήτη«.

«BIG BROTHER» ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Η ΑΑΔΕ παρήγγειλε διαγωνισμό για ένα νέο ψηφιακό σύστημα το οποίο θα έχει αυτόματη online διασύνδεση με τις πιο κάτω υπηρεσίες, ώστε να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τις οφειλές του κάθε οφειλέτη και να κατάσχει αυτοματοποιημένα σε χρόνο μηδέν τις περιουσίες των Ελλήνων. Ας σημειωθεί ότι η ΑΑΔΕ δεν ελέγχεται από την ελληνική κυβέρνηση.

Με όσα Πληροφοριακά Συστήματα τρίτων φορέων κριθεί απαραίτητο προκειμένου να καθίσταται δυνατή η υποστήριξη αυτοματοποιημένων διαδικασιών και μέτρων που αφορούν τόσο την εκούσια όσο και την αναγκαστική είσπραξη.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο Δελτίο ειδήσεων του TV Creta

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο Δελτίο ειδήσεων του TV Creta για την επίσκεψη του Τ. Ερντογάν, 

7/12/17

Με θέμα : Ελλάδα, Τουρκία, Προκλήσεις, Εξελίξεις