MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με ρευστοποίηση της περιουσίας του λαού

Εδώ και δέκα περίπου χρόνια, από το ξέσπασμα της κρίσης των τιτλοποιημένων και εμπορευματοποιημένων στον «καζινο-καπιταλισμό» δανειακών συμβολαίων κατοικίας στις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Πορτογαλία κ.α., οι τράπεζες διαρκώς κεφαλαιοποιούνται με δάνεια των κρατών, που επιρρίπτονται στους πολίτες τους. Έτσι όπως σημειώνουν ο Αλέξης Μητρόπουλος και η ΕΝΥΠΕΚΚ, πλην της αποστέρησης της ευημερίας από τις σημερινές γενιές, υπονομεύεται και το μέλλον των επερχομένων.

Στο ίδιο έργο θεατές

Αναγκασμένοι να ζούμε σε μία αγωνιώδη, γκρίζα εποχή, χωρίς υπερβολικές οδύνες, αλλά και χωρίς καμία προοπτική, χωρίς σαφήνεια όσον αφορά το μέλλον μας, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, πώς να συμπεριφερθούμε.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, τί είναι η Ελλάδα; Είναι το απελπιστικά χαμηλό επίπεδο ορισμένων Ελλήνων που βλέπουμε γύρω μας τις τελευταίες δεκαετίες; Είναι αυτοί που διέφθειραν έναν ολόκληρο λαό, οδηγώντας τον στον υπερδανεισμό, στην υπερκατανάλωση και τελικά στην πολιτική, οικονομική, πολιτισμική και κοινωνική χρεοκοπία; Είναι η απίστευτη διαφθορά, η ανικανότητα και η διαπλοκή της πολιτικής με την εγχώρια ολιγαρχία και με τα ΜΜΕ;

Μεγάλη ντροπή μας!

Λέγεται πως οι Έλληνες θα αντιδράσουν όταν ξεκινήσουν οι μαζικοί πλειστηριασμοί και κινδυνεύσουν να χάσουν τα σπίτια τους – ότι πιο σημαντικό δηλαδή για τους ίδιους. Ανοησίες! Θα το συνηθίσουν και αυτό!. Κατά την άποψη μας, οι Πολίτες της χώρας που οδηγείται βίαια στην καταστροφή δεν έχουν ούτε το ήθος, ούτε το θάρρος, να διαμαρτυρηθούν – σιωπώντας εκκωφαντικά, όπως τα πρόβατα πριν από τη σφαγή τους. Δεν διανοούνται καν να βγουν στους δρόμους διαδηλώνοντας μαζικά, έτσι ώστε να επιβάλλουν στην κυβέρνηση τους τη θέληση τους – αδιαφορώντας όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά, ανερυθρίαστα, για την πατρίδα τους και τα παιδιά τους.