MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

1821 – 2017. Είμαστε ραγιάδες ακόμα;

Αν το 1821 υπήρχε καθεστωτική τηλεόραση των κοτζαμπάσηδων, θα ακούγονταν περίπου τα πιο κάτω μηνύματα: 

Οι εξτρεμιστικές ενέργειες του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι θέτουν σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις με τον Ιμπραήμ. 

Ο Κολοκοτρώνης δρα ενάντια στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και στο κεκτημένο της Ιεράς Συμμαχίας. 

Το Φίμωτρο του Μεγάλου Αδελφού

«Το ρωσικό κανάλι R.T. κρατάει απλώς έναν καθρέφτη στο πρόσωπο της αμερικανικής κοινωνίας… Το σκοτεινό μήνυμα διαπερνά σε βάθος.» 

[Για την έμμεση φίμωση του ρωσικού καναλιού R.T.στις ΗΠΑ, με το στίγμα του «οργάνου ξένης δύναμης», κρίνει σημαντικό να τοποθετηθεί ο διακεκριμένος συνεργάτης των «Τάϊμς της Ασίας», πρώην στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας και κατ’ επανάληψιν πρεσβευτής, τα άρθρα του οποίου αποτυπώνουν αλάνθαστη αξιολόγηση γεγονότων, οξεία παρατηρητικότητα των αποκαλυπτικών στοιχείων τους για αίτια, συνέπειες και εξελίξεις, μιαν ινδουιστική φιλοσοφημένη αυτοσυγκράτηση στις κρίσεις, που, σε συνδυασμό με την υψηλή καλλιέργεια του ανδρός, κάνουν την ανάγνωση των κειμένων του -πέραν της πολύτιμης ενημέρωσης- μιαν δυσεύρετη πνευματική εκδρομή από την επικράτεια της σκουπιδολογίας.] 

«Καθαρή έξοδος»: Μια ακόμη απάτη.

Σήμερα ο καθηγητής Π. Λιαργκόβας του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, δηλώνει ότι όχι μόνο «καθαρή» δεν θα είναι η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια αλλά θα είναι και με πατερίτσες. 

Θα πει κανείς «πικρόχολος είναι γιατί τον διώχνουν οι Συριζαίοι, επομένως λέει ό,τι θέλει». Ακόμη κι αν αμφισβητεί ότι φέτος θα έχουμε ανάπτυξη 1,6% για την οποία η κυβέρνηση πανηγυρίζει αν και ο προϋπολογισμός του 2017 έκανε λόγο για ανάπτυξη άνω του 2,5%. Ας όψεται η διαπραγμάτευση που έκλεισε με 6 μήνες καθυστέρησε και κόστισε καθαρή ανάπτυξη πάνω από 1,7 δισ. ευρώ.

Η φτωχοποίηση της Ευρώπης

Η φτωχοποίηση της Ευρώπης είναι μία πραγματικότητα. Αυτό είναι λίγο ως πολύ γνωστό, εκείνο όμως που προκαλεί ταυτόχρονα έκπληξη και τρόμο είναι ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνεται ο αριθμός των φτωχών Ευρωπαίων. Πριν το ξέσπασμα της κρίσης το ποσοστό των φτωχών παρέμενε για πολλά χρόνια στο 16,5% περίπου. Δύο χρόνια αφότου ξέσπασε η κρίση χρέους, το 2012 , το ποσοστό της σχετική φτώχειας αυξήθηκε σε 16,8% και το 2014 τινάχτηκε στο 17,2%.

Ο πόλεμος Γερμανίας – Βρετανίας

Επικαιρότητα 

Σύμφωνα με αυτούς που παρακολουθούν τις εξελίξεις στον παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο που μαίνεται τα τελευταία χρόνια (πηγή), οι μανιώδεις επιθέσεις των Η.Π.Α. εναντίον της Ρωσίας, με «φόντο» την Κίνα, διεξάγονται κατά 80% στον τομέα της πληροφορίας, κατά 15% στην οικονομία και μόλις κατά 5% σε συμβατικούς τομείς – με κέντρο βάρους του τελευταίου τη Σαουδική Αραβία, όπου διακυβεύεται το μέλλον του δολαρίου οπότε της παλαιάς παγκόσμιας τάξης πραγμάτων, ενώ δευτερευόντως στην Ουκρανία. 

Τα πέντε φίλτρα της χειραγώγησης

Οι Πολίτες των δημοκρατικών χωρών θα πρέπει να παρακολουθούν μαθήματα πνευματικής αυτοάμυνας, για να είναι σε θέση να αμύνονται απέναντι στις προσπάθειες χειραγώγησης και ελέγχου τους – με απλά λόγια, για να αποφεύγουν το διανοητικό αποικισμό τους.

«Όταν διαβάζει κανείς μία εφημερίδα ή ακούει ειδήσεις, οφείλει να συνειδητοποιεί πως δεν πρόκειται για ολόκληρη την αλήθεια – αλλά μόνο για σκόπιμα φιλτραρισμένες πληροφορίες, οι οποίες εξυπηρετούν ή προστατεύουν πάντοτε κάποια συμφέροντα«.