MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά

Περίπου 35.000 διακοπές ηλεκτροδότησης σχεδιάζει η ΔΕΗ «μέχρι το τέλος του έτους», ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό για το 2017 στις περίπου 240.000 χιλιάδες διακοπές. Το 70% των νέων διακοπών αφορά κατοικίες, ενώ οι επανασυνδέσεις μετά από πληρωμές ή διακονισμό ανέρχονται στις 159.000

Τα παραπάνω προκύπτουν από απάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ). Νίκου Χατζηαργυρίου, σε ερωτήσεις του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή. Στην επιστολή του, ο Νίκος Χουντής ζήτησε να μάθει:

Το δικαίωμα στην τεμπελιά


Όποιος θέλει να εξουσιάζει τους ανθρώπους,προσπαθεί να τους ταπεινώσει μέχρι να μείνουν μπροστά του σα ζώα.Και σαν ζώα τους μεταχειρίζεται,ακόμη κι αν δεν τους το λέει,μέσα του έχει πάντα ξεκαθαρισμένο πόση λίγη σημασία έχουν.Ο τελικός του στόχος είναι να τους απομυζήσει και του είναι αδιάφορο τι θ' απομείνει απ' αυτούς.Όταν δεν χρησιμεύουν πια σε τίποτα τους αποβάλει...

Ελία Κανέττι

Δανείστηκα τον τίτλο από το ομώνυμο βιβλίο του Πωλ Λαφάργκ, ένα βιβλίο που σε αρκετά του σημεία παραμένει ακόμα επίκαιρο.

Financial Times: To ελληνικό χρέος, οι Γερμανοί τραπεζίτες και οι Έλληνες συνταξιούχοι

«Η Merkel γνώριζε πως εντός της Γερμανίας το επιχείρημα ότι οι σκληρά εργαζόμενοι Γερμανοί δεν έπρεπε να κληθούν να διαγράψουν τα χρέη των σπάταλων Ελλήνων ήταν πολύ ισχυρό για να ανατραπεί» αναφέρεται στο δημοσίευμα των Financial Times Με αφορμή την κρίση της ευρωζώνης αλλά και τους χειρισμούς του Βερολίνου όσον αφορά το ελληνικό χρέος, οι Financial Times τονίζουν ότι πλέον «η οικονομία δεν να κάνει με την ανάπτυξη, αλλά με τη δικαιοσύνη».

Η νέα στρατηγική ασφαλείας των Η.Π.Α.

Η κατά μέτωπο επίθεση του προέδρου Trump εναντίον της Κίνας και της Ρωσίας, εντυπωσίασε τους πάντες – τεκμηριώνοντας πως δεν θα διαστάσει να υλοποιήσει το προεκλογικό του δόγμα «America First».

Επικαιρότητα 

Ο πρόεδρος των Η.Π.Α. παρουσίασε τη στρατηγική του σε σχέση με την εθνική ασφάλεια της χώρας του (πηγή) – αναφέροντας πως μετά την αποτυχία των προηγουμένων κυβερνήσεων να προστατεύσουν τη θέση των Η.Π.Α, ο πλανήτης κατάλαβε σε λιγότερο από ένα έτος ότι η Αμερική επέστρεψε με όλες της τις δυνάμεις. Μεταξύ άλλων ισχυρίσθηκε πως οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ θα αναλάβουν πλέον τις ευθύνες τους, συνεισφέροντας δεκάδες δις δολάρια στη στρατιωτική συμμαχία – ενώ η οικονομική ανάπτυξη, την οποία πέτυχε, είναι ένα από τα αποτελεσματικότερα όπλα των Η.Π.Α.