MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Η ΒΡΩΜΕΡΗ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ.

ΣΤΙΣ 6-3-2017 , ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ , ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΉΝΥΣΉ , ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ , ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ (ΑΡΘΡΟ 134 Π.Κ), ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ , ΤΩΡΙΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ , ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΘΑΝΟΥ , ΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ , ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΕ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ , ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (Σ.Ε.Υ.Σ).

Ελλάδα: Το πρόγραμμα λήγει, η επιτήρηση συνεχίζεται

Οι γερμανοί σχολιαστές βάζουν για άλλη μια φορά στο μικροσκόπιό τους την ελληνική οικονομία με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2018 στην Αθήνα. Σε εκτενή του ανάλυση το γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche εκτιμά ότι «το 2018 θα αποτελέσει καθοριστική χρονιά για την Ελλάδα» και σημειώνει:

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελική ευθεία: Το κοινοβούλιο ενέκρινε τον νέο προϋπολογισμό. Έτσι επιδιώκεται να τερματιστούν τα προγράμματα βοήθειας ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία εκπνέουν τον Αύγουστο (σ.σ. λήξη του τρίτου προγράμματος). Η Αθήνα θέλει να σταθεί ξανά στα δικά της πόδια». Το γερμανικό οικονομικό περιοδικό κάνει λόγο για αισθητή βελτίωση των δεικτών της ελληνικής οικονομίας και σχολιάζει ότι «στις Βρυξέλλες η τρόικα διαπιστώνει με έκπληξη ότι η τελευταία αξιολόγηση κύλησε για πρώτη φορά βάσει χρονοδιαγράμματος. (…) "Το κλίμα αντιστρέφεται αυτή την ώρα", δηλώνει με χαρά έλληνας διπλωμάτης».

Η ελληνική δημοκρατία της βιτρίνας

Τα ελληνικά ΜΜΕ, η τέταρτη εξουσία, αποτελούν το κέντρο ελέγχου της κοινωνίας – το οποίο διεκδικούν αφενός μεν η οικονομική Ολιγαρχία, αφετέρου τα πολιτικά κόμματα.

Επικαιρότητα

Τα ΜΜΕ στην Ελλάδα είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία συνδεδεμένα με τα πολιτικά κόμματα – σύμφωνα με ένα πρόσφατο γερμανικό δημοσίευμα (πηγή), το οποίο αποκαλεί την Ελλάδα προσβλητικά «δημοκρατία της βιτρίνας». Κατά το ίδιο ο πρωθυπουργός, όταν έδωσε μία συνέντευξη σχετικά πρόσφατα στην κρατική τηλεόραση, σε δημοσιογράφο που απέφυγε να θέσει κριτικές ερωτήσεις (επρόκειτο για έναν πρώην υποψήφιο δήμαρχο του κόμματος του που προφανώς αμείφθηκε κατά τους κανόνες του πελατειακού κράτους), τόνισε πως δεν συμπεριφέρεται όπως ο κ. Μητσοτάκης – ο οποίος σε μία δική του συνέντευξη στο SKAI TV έδωσε τις επιθυμητές ερωτήσεις στο δημοσιογράφο.

Οι στυγνοί εκβιασμοί των Ελλήνων

Οι απειλές ποινικών διώξεων εναντίον όσων διαμαρτύρονται, πλειστηριασμών για να σωθούν οι τράπεζες και κουρέματος καταθέσεων για να επιβληθούν οι πλειστηριασμοί λίγο πριν τα Χριστούγεννα, τεκμηριώνουν πως όσο πιο πολύ σκύβει κανείς το κεφάλι, τόσο μεγαλύτερη η βία που του ασκείται – ηχητικό.

Άποψη

Όταν κυβερνάται μία χώρα κυριολεκτικά ερήμην των Πολιτών της, αφού άλλα ψηφίζουν (=προεκλογικές δεσμεύσεις) και άλλα εφαρμόζονται, από μία κατοχική κυβέρνηση η συμπεριφορά της οποίας θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηρισθεί ως «γενιτσαρισμός», με την έννοια ότι άλλαξε στρατόπεδο πολιτικών αντιλήψεων υιοθετώντας τις ακριβώς αντίθετες βασιλικότερα του βασιλιά, τότε δύσκολα μπορεί να είναι κανείς αισιόδοξος για το μέλλον της – παρά το ότι θα το ήθελε, τουλάχιστον στην περίοδο των Χριστουγέννων.

Φρενοκομείο «Η Τουρκία»

Tramp: Να πάρει! Μισώ του δημοσιογράφους! Erdogan: Κάνε ότι κάνω εγώ… φυλάκισε τους!

Σκίτσο του Latuf από την Globepost

«Ο κόσμος άλλαξε. Η λογική του «είμαι ισχυρός, επομένως έχω δίκιο» άλλαξε.
Πλέον, ο κόσμος επαναστατεί εναντίον της αδικίας.

Πλέον, κανένα έθνος µε τιμή, κανένα έθνος µε σεβασμό, δεν υποκύπτει σε αυτού του είδους τις πιέσεις»

Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Υπουργός Εξωτερικών Τουρκίας, 20 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Ελλάδα, δεν άφησαν το κράτος να χρεοκοπήσει, αλλά χρεοκόπησαν την κοινωνία.

Η κρατικοδίαιτη παρασιτική ελίτ, προκειμένου να μην αφήσει το κράτος να δηλώσει επίσημη χρεοκοπία, όπως κάνουν όλα τα κράτη που χρεοκοπούν, δηλαδή για να μην αφήσει να ξεφύγει από τα χέρια της η «αγελάδα» που αρμέγει και συντηρείται, σε συνεννόηση με τους δανειστές, διατηρεί ανεπίσημα μια κυλιόμενη κρατική χρεοκοπία μεταφέροντας την σιγά σιγά στην κοινωνία.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού με τον Π. Ιωάννου

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού με τον Π. Ιωάννου, Sport news 90,1fm.

20/12/2017

Με θέμα : Ελλάδα, Τουρκία, Προκλήσεις, ΑΟΖ, Εξελίξεις, Ορυκτός Πλούτος