MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Η μεγάλη πρόκληση του 2018

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, τόσο εκείνοι που τάσσονται υπέρ των μνημονίων, όσο και οι άλλοι, είναι πως είμαστε κλεισμένοι στη φυλακή των πιστωτών – κυρίως όμως ότι, μόνο εάν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ενώ όταν πολεμάει ένα Έθνος σύσσωμο για την εθνική του κυριαρχία απελευθερώνονται τεράστιες δυνάμεις, μέσω των οποίων επιτυγχάνονται θαύματα.

«Πρέπει να γνωρίζουμε πως το νούμερο ένα εθνικό μας πλεονέκτημα είναι η «φυλετική» μας ομοιογένεια – η οποία συναντάται σε ελάχιστα κράτη στον πλανήτη. Για παράδειγμα, στην Τουρκία συνυπάρχουν πολλές εθνικότητες, στο Βέλγιο οι Φλαμανδοί, στην Ισπανία ή στις Η.Π.Α. διάφοροι λαοί και στην Ιταλία επίσης – ενώ στη Γερμανία οι Πρώσοι, οι Σάξονες, οι Βαυαροί κοκ. 

ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Μετά την ψοφοδεή απόφαση της ελληνικής πολιτικοοικονομικής ολιγαρχίας να εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία στους δανειστές, προκειμένου να παραμείνει στην κοινωνική και πολιτική εξουσία, τώρα εφορμά ο Τούρκος.

Ο Τούρκος κατάλαβε με τι ψοφοδεή ελληνική ελίτ έχει να κάνει και ότι είναι διατεθειμένη να τα εκχωρήσει όλα, αρκεί να παραμένει στην εξουσία και στον έλεγχο των δημοσίων ταμείων για απομύζηση της ελληνικής κοινωνίας και έρχεται να αρπάξει κι αυτός μέρος της εθνικής κυριαρχίας.

ΠΟΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ-ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ

Οι Γερμανοί είναι παγιδευμένοι κι γιαυτό θα χρησιμοποιήσουν τρόπους που θα φθάσουν ακόμα και στον πόλεμο.
Greek Spirit
22-12-2017

Οι πλειστηριασμοί ακινήτων έχουν πλασαριστεί ως η πανάκεια για την αποφυγή του κουρέματος καταθέσεων. Με άλλα λόγια η θεωρία της αποφυγής νέας "ανακεφαλιοποίησης" δηλαδή απο νέα χρηματοδότηση των τραπεζών , περνάει απο τα ακίνητα που θα πλειστηριαστούν. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν φαλιρίσει εδώ και χρόνια και κρατούνται στην ζωή με δύο τρόπους, ό ένας είναι ο ELA, δηλαδή ο σχεδόν καθημερινός δανεισμός τους απο την ΕΚΤ και ο δεύτερος είναι οι "ανακεφαλαιοποιήσεις" οι οποίες προκύπτουν απο τους κατά καιρούς ελέγχους που υφίστανται οι τράπεζες απο την ΕΚΤ.