MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Διεθνείς διαπιστώσεις και προβλέψεις 2018

Η συγκέντρωση ισχύος σε όλο και λιγότερες εταιρείες δρομολογεί μία κεντρικά κατευθυνόμενη, σοβιετικού τύπου οικονομία των ελίτ, με μικρή παραγωγικότητα – ενώ ο πλανήτης θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα εξτρεμιστικά θετικό και με ένα εξτρεμιστικά αρνητικό σενάριο, με τη διάλυση της Ευρώπης πιθανότερη από ποτέ, με τις μάχες του δολαρίου να εντείνονται και με τη σύγκρουση Η.Π.Α., Κίνας και Ρωσίας να παίρνει νέες διαστάσεις.

«Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως είναι έξυπνοι – ακόμη περισσότερο, είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς κάποιον που να πιστεύει ότι δεν είναι έξυπνος. Εάν μπορέσει και βρει κάποιον που να πιστεύει πως δεν είναι έξυπνος, υπάρχει πιθανότητα να είναι έξυπνος – ενώ σίγουρα η ανθρωπότητα ως σύνολο δεν είναι έξυπνη αλλά μάλλον καθυστερημένη, με κριτήριο τη συμπεριφορά, τις πράξεις, τις συγκρούσεις, τους πολέμους και τη δυστυχία που επικρατεί. 

Ήρθε η ώρα και των δημοσίων υπαλλήλων...

Του Κωστή Πλάντζου

Ανακαλούνται άμεσα και επανεξετάζονται από μηδενικής βάσεως οι πάσης φύσεως «έξτρα» παροχές, οι οποίες έχουν κατά καιρούς δοθεί σε εργαζόμενους από διοικήσεις ΔΕΚΟ και των υπολοίπων κρατικών φορέων, οργανισμών, δήμων κλπ. Επιπλέον ο υπουργός Οικονομικών θα αποφασίζει στο εξής για το μέλλον και όσων άλλων παροχών λαμβάνουν μέχρι σήμερα πέραν του μισθού τους οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

ΠΡΩΤΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ

Φίλοι μου,
Σήμερα Χριστούγεννα, θα γιορτάσουμε φυσικά με τους δικούς μας ανθρώπους, όμως θα πρέπει ταυτόχρονα να φέρουμε στη μνήμη μας, τις πιο κάτω πιο κτυπητές ενέργειες της πολιτικής ελίτ του τόπου τα τελευταία χρόνια. Ενέργειες οι οποίες δεν έγιναν ποτέ σε κανένα άλλο κράτος στον κόσμο και μας οδήγησαν σε πλήρη εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας μας στους δανειστές.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε. Οι λαοί που δεν έχουν μνήμη είναι
καταδικασμένοι σε αφανισμό. Μαζί λοιπόν με τη γιορτή θα πρέπει να ξαναθυμηθούμε: