MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Μερικοί τίτλοι τέλους

Επειδή είμαστε πραγματικά φιλελεύθεροι, αγαπάμε την αληθινή ελευθερία, αντιπαθούμε την εθελοδουλία και τον κρατισμό που χαρακτηρίζει τη διαπλοκή μεταξύ της οικονομικής & πολιτικής εξουσίας στην Ελλάδα, θεωρούμε σκόπιμο να «αραιώσουμε» τις αναλύσεις μας – οι οποίες δεν φαίνεται να προσφέρουν τίποτα, αφού συνεχίζεται ο κατήφορος εν μέσω μίας εκκωφαντικής σιωπής της κοινωνίας.

Ανάλυση 

Είναι δύσκολο στην Ελλάδα σήμερα να είναι κανείς πραγματικά φιλελεύθερος, όπως εμείς – επειδή όταν κατακρίνει τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό (ο οποίος επιβλήθηκε μετά τη δεκαετία του 1980 από τη Σχολή του Σικάγο, τον πρόεδρο Reagan και τη Thatcher, με αποτέλεσμα να καταστραφεί εντελώς η φιλελεύθερη οικονομία μέσα από την ασυδοσία των τραπεζών, την κυριαρχία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τις ιδιωτικοποιήσεις των πάντων και τη μονοπωλιακή συγκέντρωση ισχύος σε συνεχώς λιγότερους πολυεθνικούς ομίλους), θεωρείται αυτόματα αριστερός ή κομμουνιστής! Πώς όμως να χαρακτηρίσει κανείς ένα σύστημα που αύξησε κατακόρυφα τα χρέη κρατών και νοικοκυριών μετά το 1980, παρά τις αθρόες ιδιωτικοποιήσεις, ενώ οδηγεί σε συχνότερες και μεγαλύτερες κρίσεις, απειλώντας να καταστρέψει τα πάντα; 

Δεν υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη! Κατά 1 τρισ. δολάρια πλουσιότεροι έγιναν οι πλούσιοι του πλανήτη το 2017

Σύμφωνα με το Billionaires Index του Bloomberg, του δείκτη που καταγράφει καθημερινά τους 500 πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, αυτός σημείωσε άνοδο 23% έναντι της ανόδου 20% του MSCI World Index και του Standard & Poor’s 500.

Ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, ήταν αυτός που είδε την περιουσία του να αυξάνεται περισσότερο το 2017, καθώς αυξήθηκε κατά 34,2 δισ. δολάρια, εκτοπίζοντας τον Bill Gates της Microsoft από την θέση του πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο τον Οκτώβριο. Ο Gates κατείχε τη θέση αυτή από το Μάιο του 2013, και έχει δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε φιλανθρωπίες.

Πώς η Γερμανία κλέβει 84 δις κάθε χρόνο από όλους μας, με το ΕΥΡΩ!

Αν υπάρχει μία χώρα η οποία έχει κυριολεκτικά κατακλέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της, και το κάθε κράτος χωριστά, αυτή έχει όνομα. Λέγεται Γερμανία! Στο Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο έκλεβε τις χώρες με υποχρεωτική κατάσχεση της παραγωγής τους και παραγωγικών μονάδων, από αγροτικά προϊόντα ως επίταξη βιομηχανιών στην υπηρεσία του Χίτλερ. Ομως στην σύγχρονη Ευρώπη, η δουλειά γίνεται με τον πιο αθόρυβο, τον πιο ύπουλο τρόπο. Μέσω του σκληρού νομίσματος, του ΕΥΡΩ, και του Τραπεζικού συστήματος, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Οι άδηλοι κοινοί παρονομαστές...

Του Γιώργου Κοντογιώργη

Το μέλλον της ανθρωποκεντρικής εξέλιξης ανάγεται σε μια διαφορετικού τύπου «βιολογία», η οποία αφήνει πίσω της τόσο τον κλασικό ιδίως φιλελευθερισμό, όσο και τον σοσιαλισμό.

Στη «βιολογία» αυτή, το «κεφάλαιο» και κυριολεκτικά η νομισματική οικονομία αποτελεί την συστατική πρώτη ύλη της εξέλιξης. Αντιθέτως, η διαλεκτική της ανθρωποκεντρικής ολοκλήρωσης επικεντρώνεται στη σχέση μεταξύ κοινωνίας και (οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού) συστήματος.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΟΛΩΝΑ ΄Η ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ;

Με αφορμή το σχόλιο ενός φίλου που έγραψε ότι σήμερα χρειαζόμαστε έναν Σόλωνα ή έναν Κλεισθένη, νομίζω ότι θα πρέπει να δούμε το θέμα από άλλη σκοπιά.

Σήμερα, ο καθένας από εμάς είναι απείρως πιο ικανός από τους τότε Σόλωνα και Κλεισθένη. Το πρόβλημα δεν είναι να βρεθούν αυτά τα άτομα. Σήμερα, το μέγεθος των κοινωνιών και οι συσχετισμοί ισχύος έχουν αλλάξει και είναι λάθος να σκεφτόμαστε έτσι όπως σκέφτονταν εκείνοι πριν 2.500 χρόνια.

Χώρα Μπανανία: Οι Έλληνες στα γκισέ να πληρώσουν τους εξοντωτικούς φόρους υπό την απειλή της κατάσχεσης και οι αλλοδαποί κάνουν… πάρτι με το κοινωνικό μέρισμα

Χώρα Μπανανία η Ελλάδα. Οι Έλληνες τρέχουν στα γκισέ των τραπεζών για να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόρους, τέλη κυκλοφορίας και πολλά ακόμη με την απειλή της κατάσχεσης της ακίνητης ή κινητής περιουσίας και την ίδια στιγμή οι μετανάστες σπεύδουν στα γκισέ των τραπεζών να εισπράξουν το κοινωνικό μέρισμα και άλλα επιδόματα με τα οποία τους πριμοδοτεί το κράτος για να ζουν στις πλάτες των Ελλήνων.