MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Η νούμερο ένα αποτυχημένη διάσωση

Η Ελλάδα είναι σήμερα τόσο χρεοκοπημένη, όσο καμία άλλη χώρα στην παγκόσμια ιστορία, η μοναδική που δεν εξυγιάνθηκε μετά από οκτώ χρόνια, καθώς επίσης η πρώτη που της εγκρίθηκαν τρεις θηριώδεις δανειακές συμβάσεις – γεγονότα που όσο πιο γρήγορα τα συνειδητοποιήσουμε, τόσο καλύτερα για όλους μας.

«Γνώση, πραγματική γνώση, σημαίνει δύναμη κατά τον Σπινόζα. Δυστυχώς όμως, οι περισσότεροι άνθρωποι στηριζόμαστε σε μία εσφαλμένη ερμηνεία της γνώσης – επειδή αγνοούμε πως γνωρίζουμε τότε μόνο αληθινά ένα θέμα, μία κατάσταση ή ένα αντικείμενο, όταν ξέρουμε πώς να το χειριζόμαστε, πώς να αντιδρούμε απέναντι του, καθώς επίσης πώς να δρούμε χάρη σε αυτό. 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ;

Άκουγα προχθές σε ένα κανάλι, ένα δημοσιογραφικό «παπαγαλάκι» να μιλάει για συνεπείς φορολογούμενους και ως τέτοιους χαρακτήριζε τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Έτσι όμως σχημάτιζε εκείνη τη στιγμή στο υποσυνείδητο του θεατή την άποψη ότι όλοι οι υπόλοιποι και ειδικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι φοροφυγάδες.

Να το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν. Συνεπής φορολογούμενος είναι μόνο εκείνος που μπορεί να φοροδιαφύγει και όμως δεν φοροδιαφεύγει. Δεν είναι αναγκαστικά συνεπείς φορολογούμενοι ο μισθωτός και ο συνταξιούχος αφού στην πράξη δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν. Όσα παίρνουν είναι φανερά και δεν μπορούν να αποκρύψουν τίποτα. Χώρια που όλες τις επιβαρύνσεις των μισθωτών και των συνταξιούχων στην ουσία τις επιβαρύνεται ο εργοδότης ή το κράτος και μόνο ονομαστικά τους βαρύνουν.

Η Ελλάδα σώθηκε. Ευτυχώς δεν θα υπάρξει Grexit! Η μήπως όχι;

Του Διονύση Χιόνη

Το πρόβλημα με την οικονομική κρίση είναι ότι το συλλογικό φαντασιακό ανέπτυξε έναν ιδιαίτερο τρόπο που την αντιλαμβάνεται. Νομίζω ότι σε πολλές περιπτώσεις μπερδέψαμε το επιθυμητό με την πραγματικότητα. Η ελληνική κοινωνία ιδιαίτερα όμως η πολιτική ηγεσία δεν θέλησε (;) ποτέ να πιστέψει ότι η κρίση θα έχει διάρκεια.

Η σημασία των μετρητών και γιατί πρέπει να τα χρησιμοποιούμε καθημερινά

Η χρήση μετρητών πρέπει να ενταχθεί σε όσες περισσότερες συναλλαγές μας και να ενταθεί έναντι των καρτών.

Όλοι μας πρέπει να χρησιμοποιούμε όσο περισσότερο γίνεται τα μετρητά στην φυσική τους μορφή. Αυτό ασκεί ισχυρό νομισματικό έλεγχο στους τυχοδιωκτισμούς των κυβερνήσεων και των τραπεζών. 

Του Ευθύμη Μαραμή 

Έχουμε πει για τον πόλεμο κατά των μετρητών στην φυσική τους μορφή και θα το κάνουμε πολλές φορές ακόμα. Μιλήσαμε για συγκεκριμένους στόχους του μονοπωλιακού κεντρικού νομισματικού σχεδιασμού, οι οποίοι προσβλέπουν στην παρακολούθηση των ιδιωτικών οικονομικών συναλλαγών των πολιτών και στη χάραξη πολιτικής αρνητικών επιτοκίων. Το φαινόμενο αυτό αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου μέσω του οποίου οι κυβερνήσεις καλύπτουν τις βρομιές τους όσον αφορά τη νομισματική πολιτική και προσπαθούν να σταθεροποιήσουν το εγγενώς ασταθές τραπεζικό σύστημα. 

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Λ. Καλαρρύτη.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Λ. Καλαρρύτη. Παραπολιτικά FM 90,1. 28/12/2017
 

Με θέμα : Ελλάδα, Τουρκία, Προκλήσεις, Ορυκτός Πλούτος, Εξελίξεις