MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ - ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ

Για να λέμε τα πράγματα ως έχουν, και η δημοκρατία και ο υπαρκτός σοσιαλισμός, στην πολιτική λειτουργία τους, είναι ουτοπία.

Η μεν δημοκρατία γιατί αντίκειται στην αγελαία φύση του ανθρώπου που επιζητεί την ασφάλεια της αγέλης κάτω από έναν δυναμικό ηγέτη, χωρίς βαρετές προσωπικές σκοτούρες. Οι Αθηναίοι προσπαθούσαν με τον εξοστρακισμό να εξαλείψουν τη ροπή προς εμφάνιση ηγέτη της αγέλης ώστε να διατηρήσουν τη δημοκρατία με πολύ κόπο και επιπλέον πλήρωναν τους πολίτες, για να συμμετέχουν στην Εκκλησία του Δήμου, λόγω της έμφυτης αδιαφορίας τους.

Έρχονται κατασχέσεις-εξπρές για οφειλές προς την Εφορία

Του Σπύρου Δημητρέλη

Ποσό τουλάχιστον 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, κάτι λιγότερο δηλαδή από το προβλεπόμενο πρωτογενές πλεόνασμα του 2018, σχεδιάζει να εισπράξει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών από ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων προς το Δημόσιο.

Πρόκειται για ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, το οποίο στοχεύει να φέρει στα κρατικά ταμεία σφίγγοντας τον κλοιό στους ομολογουμένως πολλούς φορολογουμένους που δεν μπορούν να εξοφλήσουν έγκαιρα τις φορολογικές τους οφειλές.

Το έτος της αφύπνισης;

Θεωρώντας πως το 2018 θα είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο έτος τόσο για τον πλανήτη, όσο και για την Ελλάδα, αναρωτιόμαστε εάν ξυπνήσουν επιτέλους οι Έλληνες, συνειδητοποιώντας πού τους οδηγούν ο πανικός και η σιωπή τους – χωρίς να είμαστε αισιόδοξοι, διαπιστώνοντας πως διευρύνεται το σύνδρομο της Στοκχόλμης.

Ανάλυση 

Υπενθυμίζουμε πως η Ελλάδα είναι μία χώρα η οποία, λόγω της σημαντικής και ευαίσθητης γεωπολιτικής της θέσης, καθώς επίσης του φυσικού, πολιτιστικού και υπόγειου πλούτου της, δεν πρέπει ποτέ να υπερχρεώνεται – αφού τότε κινδυνεύει η εδαφική της ακεραιότητα, επειδή είναι αδύναμη να αντισταθεί απέναντι σε αυτούς που νομοτελειακά την επιβουλεύονται.