MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Η τεράστια βάση δεδομένων που χρειάζονται ξεκινά να λειτουργεί στην Ελλάδα

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Από την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, ενοποιούν όλα τα ληξιαρχεία της χώρας και δημιουργείται το περιβόητο Μητρώο Πολιτών, για το οποίο ο Δημοσθένης Λιακόπουλος και το el.gr, εδώ και πολύ καιρό, σας έχουν ενημερώσει.

Με απλά λόγια, δημιουργούν μια μεγάλη βάση δεδομένων με …όλους μας μέσα «φακελωμένους».

Άλλωστε η λεγόμενη «Κάρτα του Πολίτη» και το εμφυτευόμενο βιοτσίπ που επιδιώκεται να την αντικαταστήσει, προκειμένου να λειτουργούν, πρέπει να επικοινωνούν με μια τεράστια βάση δεδομένων.

Συ αυτό το σημείο βρισκόμαστε σήμερα: Η τεράστια αυτή βάση δεδομένων θα ονομάζεται «Μητρώο Πολιτών» και ξεκινά να λειτουργεί στην Ελλάδα, αν την αφήσει βέβαια το «greek μπάχαλο» που συνήθως επικρατεί.

Το χαρακτηρίζουν ως «ευέλικτη και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση», «αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας», «άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη», «απλούστευση και επιτάχυνση διαδικασιών στην λειτουργία του κράτους».

Έχουμε γράψει πως είμαστε υπέρ της τεχνολογίας, αρκεί να χρησιμοποιείται ΜΟΝΟ για την διευκόλυνση των ανθρώπων και όχι για άλλους σκοπούς από την όποια εξουσία!

Λέτε να ζούμε στο «στρουμφοχωριό»;

Το νέο πληροφοριακό σύστημα εθνικής εμβέλειας του υπουργείου Εσωτερικών, θα συνδέει online 1.036 υπηρεσίες Ληξιαρχείου και 325 υπηρεσίες Δημοτολογίου, καθώς και το Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών και θα αποτελεί την κεντρική βάση δεδομένων, στην οποία εντάσσεται το σύνολο των στοιχείων που αφορούν στις ληξιαρχικές πράξεις των Ελλήνων πολιτών.

Δίνεται ως «λύση» στην ταλαιπωρία να προσκομίζουν οι πολίτες, από υπηρεσία σε υπηρεσία, αποσπάσματα ληξιαρχείου και πιστοποιητικά δημοτολογίου.

Πάνω σε αυτό το σύστημα θα υποστηρίζονται ΦΥΣΙΚΑ και άλλες λειτουργίες που παρέχονται από τη δημόσια διοίκηση, όπως είναι η έκδοση ταυτοτήτων και διαβατηρίου, η έκδοση ΑΜΚΑ, τα πιστοποιητικά για εγγραφή των μαθητών στο σχολείο, ενώ το όφελος θα αυξάνεται όσο περισσότεροι φορείς του Δημόσιου θα εντάσσονται λειτουργικά στο νέο σύστημα.

Από τις 22 του μηνός άμεση πρόσβαση στα δεδομένα του Μητρώου θα έχουν τα ΚΕΠ, η Ελληνική Αστυνομία, το υπουργείο Παιδείας, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ο ΟΓΑ και το υπουργείο Εξωτερικών.

Το Κράτος ολόκληρο δηλαδή!

Παράλληλα, «ημιαυτόματη» πρόσβαση θα έχουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), η ΕΛΣΤΑΤ και το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ σχετικό ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και άλλοι φορείς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε, μεταξύ των άλλων, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία «λατρεύει » τους Έλληνες. 

Όλα συμμαζεμένα για την παγκόσμια κυβέρνηση που ακολουθεί!




  

Πηγή : el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου