MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ

Έπειτα και από την παρέμβαση Βενιζέλου, προσανατολίζονται μάλλον εκεί στην κυβέρνηση να υπογράψουν συμφωνία με τα Σκόπια, για την οποία θα μας πουν ότι υπερισχύει τόσο του Σκοπιανού όσο και του Ελληνικού Συντάγματος, χωρίς να απαιτήσουν εδώ και τώρα αλλαγή του Σκοπιανού Συντάγματος και χωρίς φυσικά να ερωτηθεί ο Ελληνικός λαός. 

Δηλαδή όπως ακριβώς έκαναν με τα μνημόνια, τα οποία μας λένε ότι υπερισχύουν του Ελληνικού Συντάγματος.

Δυστυχώς, εδώ πρέπει να το ομολογήσουμε και είναι αλήθεια πως, το Ελληνικό Σύνταγμα είναι εντελώς διάτρητο και σε αυτό το σημείο που έχει να κάνει με τις διεθνείς συνθήκες, όπως εξάλλου και σε ένα σωρό άλλα θέματα. Με αποτέλεσμα και τα ελληνικά δικαστήρια να τα βγάζουν όλα συνταγματικά ώστε να μην δημιουργούν πολιτικά προβλήματα στην κυβέρνηση.

Με λίγα λόγια, το Σύνταγμα της Ελλάδας παρέχει τέτοιες εξουσίες στον εκάστοτε πρωθυπουργό, που στην ουσία μπορεί να μας πωλήσει όλους, χώρα και λαό, χωρίς να ρωτήσει κανέναν μας.

Γι' αυτό κι εμείς οι πολίτες θα πρέπει στο συλλαλητήριο της Κυριακής, να απαιτήσουμε πάση θυσία να διενεργηθεί δημοψήφισμα ώστε να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός για το εάν εγκρίνει ή όχι τη συμφωνία που ετοιμάζουν με τα Σκόπια.

Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου