MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Γ. Κασιμάτης: Ο ελληνικός λαός λέει «όχι» στη δουλεία που μας επέβαλλαν το 2010

Απτή απόδειξη ότι οι Έλληνες σέβονται το Σύνταγμά τους και λένε «όχι» στη δουλεία, τόνισε ο Συνταγματολόγος Γ. Κασιμάτης

Στη μεγαλειώδη παρουσία του κόσμου επικεντρώθηκε η ομιλία του Συνταγματολόγου, Γιώργου Κασιμάτη, ο οποίος τόνισε ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα (4/2) στην Αθήνα αποτελεί απτή απόδειξη ότι ισχύει το Άρθρο 120 του Συντάγματος.

Πρόκειται για την ακροτελεύτια διάταξη στο ελληνικό Σύνταγμα η οποία αναφέρει ότι: 

«1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975.

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.».

Μία γροθιά η Μακεδονία


Ο κ. Κασιμάτης υπογράμμισε ότι «σήμερα η Μακεδονία μιλά σαν μία γροθιά.
Σήμερα είναι εδώ όλη η Ελλάδα.

Όταν ένα συλλαλητήριο έχει ένα εκατ. ανθρώπους, τότε είναι εδώ όλη η Ελλάδα.

Σήμερα είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ιστορία της Ελλάδας το άρθρο 120.

Αυτή είναι η αντίσταση. 

Όταν έχουμε κυβερνήσεις από το 2010 που λένε όλο «Ναι», σήμερα ο ελληνικός λαός λέει «Όχι»».

Πηγή : www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου